Hertz gunt Polestar megaorder voor elektrische auto’s

0

Autoverhuurbedrijf Hertz en Polestar, de Zweedse fabrikant van premium elektrische performance auto’s, hebben een nieuwe wereldwijde samenwerking aangekondigd. Die bestaat onder meer uit de aankoop van tot 65.000 elektrische auto’s over een periode van 5 jaar. De samenwerking start naar verwachting in het voorjaar van 2022 in Europa en eind 2022 in Noord-Amerika en Australië.

Hertz kocht eerder al voor de Noord Amerikaanse markt grootschalig auto’s in bij Tesla. Dat Polestar nu min of meer in een adem genoemd kan worden met de marktleider in het segment voor elektrische auto’s is een grote opsteker voor Polestar. Los van het feit dat die 65.000 exemplaren natuurlijk een leuke order zijn. De omvang wordt door deskundigen becijferd op meerdere miljarden euro’s.

HertzPolestar

Hopelijk verwatert de deal met Hertz het premium karakter van Polestar niet. Het gaat hier natuurlijk om huurauto’s waar niet altijd netjes mee wordt omgesprongen en die, nadat zij zijn afgeschreven, de inruilwaarde van het betreffende model flink onder druk kunnen zetten. Het is leuk dat Polestar 65.000 auto’s mag leveren, maar een ‘Nissan Pulsar’ imago? Dat moet Polestar niet willen.

Reageren is niet mogelijk.