Kia EV6 valt opnieuw in de prijzen

0

Kort nadat hij werd uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar 2022’, heeft de Kia EV6 óók de algemene overwinning behaald bij de 2022 editie van de Red Dot Design Awards.

De 50-koppige vakjury kende de ‘Red Dot: Best of the Best’ toe aan de elektrische cross-over van Kia voor zijn opvallende design. De styling wordt omschreven als “baanbrekend” en “toekomstgericht”. De EV6 werd door de jury ook uitgeroepen tot winnaar in de Red Dot categorie ‘Innovative Products’.

De EV6 is ontworpen volgens het ‘Opposites United’ thema, de nieuwe ontwerpfilosofie van Kia die staat voor een visuele identiteit met contrasterende combinaties van scherpe stilistische elementen en sculpturale vormen. De elektrische cross-over is ook de eerste Kia die is gebaseerd op het geavanceerde Electric-Global Modular Platform (E-GMP) van moederbedrijf Hyundai Motor Groep.

Karim Habib, hoofd van het Kia Design Center over de nieuwste onderscheidingen: “De EV6 is een zeer belangrijk model voor Kia, aangezien het onze eerste auto is die uitsluitend leverbaar is met elektrische aandrijving. Dat gaf ons meer designvrijheid en konden wij een nieuw tijdperk betreden. Wij hebben de ambitie om de grenzen van autodesign te verleggen met inventieve, gedurfde en toekomstgerichte ontwerpen. Deze 2 awards zijn veelzeggende erkenningen voor onze nieuwe aanpak”.

De EV6 is de jongste Kia die is bekroond met Red Dot Awards. Sinds 2009, toen de Soul als eerste auto van een Koreaans merk de designprijs ontving, zijn in totaal 27 modellen bekroond met de award. De EV6 is alweer de 6de Kia die is verkozen tot overall winnaar van de competitie (‘Best of the Best’).

De EV6 is sinds zijn lancering vorig jaar buitengewoon positief ontvangen en uitgeroepen tot winnaar van een groot aantal jaarlijkse verkiezingen. Naast de ‘Red Dot’ en ‘Auto van het Jaar 2022’-awards, heeft de elektrische cross-over van Kia onder meer ook de titels ‘Duitse auto van het jaar 2022’ in de premium categorie, ‘Ierse auto van het Jaar 2022’, ‘What Car? Car of the Year 2022’ en ‘Topgear Crossover of the Year 2022’ gewonnen. In februari werd de EV6 ook uitgeroepen tot ‘elektrische auto van het jaar 2022’ door de Vereniging Zakelijk Rijders (VZR).

De Red Dot Awards behoren tot de meest prestigieuze designprijzen ter wereld. De awards, in 1955 geïntroduceerd door het Design Center van Noordrijn-Westfalen in Duitsland worden jaarlijks uitgereikt in de categorieën Product Design, Brands & Communication en Design Concept. De inzendingen van dit jaar werden beoordeeld door een 50-koppige internationale jury bestaande uit onder meer designers en vak journalisten. Naast esthetiek zijn ook criteria zoals functionaliteit, ergonomie, kwaliteit en duurzaamheid van groot belang. In de subcategorie “Innovative Products”, die ook door de EV6 is gewonnen, ligt de focus op de innovatieve eigenschappen van het product.

Reageren is niet mogelijk.