Opel bevestigt komst 3 elektrische modellen

0

Opel, in zekere zij het boegbeeld van de elektrische auto binnen de Stellantis Groep, heeft de komst van 3 nieuwe emissievrije modellen bevestigd.

Vanaf 2024 zullen de Crossland en de Insignia elektrisch worden, voordat zij aan de catalogus worden toegevoegd, alwaar zij gezelschap krijgen van een nieuwe emissievrije cross-over versie van de Manta. De hier getoonde conceptstudie geeft een eerste idee van hoe deze elektrische Opel er uit zou kunnen gaan zien.

De Stellantis Groep heeft bevestigd dat zij de ambitie heeft voor een volledig elektrisch Europees assortiment bij al zijn merken in 2030. Het autoconcern heeft aan Opel de rol van verkenner toevertrouwd, met als deadline 2028. Het Duitse automerk zal als eerste binnen de Stellantis Groep de overstap gaan maken naar een volledig elektrisch assortiment.

Opel zal daarom geleidelijk de thermische motoren uit haar catalogus verwijderen. Hoewel het merk al elektrische alternatieven biedt voor de meeste van zijn modellen, of het nu volledig elektrisch is (Rocks-e, Corsa-e, Mokka-e en Combo-e, Zafira-e, Vivaro-e en Movano-e), een oplaadbare hybride (Astra, Grandland) of zelfs de waterstofauto (Vivaro), gaat dit aanbod aangevuld worden met volledig elektrische opvolgers van de Crossland en de Insignia. Volgend jaar zal de Astra leverbaar worden in een volledig emissievrije uitvoering, een paar maanden voordat de Grandland hetzelfde gaat doen.

Naar verwachting begin 2024 moet de elektrische Crossland leverbaar zijn met een batterij van 50 kWh en een motor van 136 pk, terwijl er dus ook een nieuwe generatie van de Insignia in de pijplijn zit. Naast deze 2 modellen is Opel van plan om een ​​opvallende nieuwigheid te introduceren: de Manta-e. Daarbij zal het iconische coupémodel worden getransformeerd tot een cross-over.

Reageren is niet mogelijk.