Peugeot en Roland Garros: het is voorbij

0

Peugeot en Roland-Garros: het is voorbij! We gaan geen Peugeot meer zien op de gravelbanen van Roland-Garros.

De lange lijn van Peugeot Roland Garros telt zo’n 20 modellen. De eerste was de 205 Roland Garros. Die werd geboren in 1989. Daarna hadden modellen als de 205 Cabriolet, 405 Stationwagon, 106, 206, 306, 806 en de 308 CC de eer om in aanmerking te komen voor een beperkte serie en een handvol badges.

Peugeot205RolandGarros

Maar nu is de historische samenwerking tussen Peugeot en Roland-Garros voorbij. Een verhaal van liefde en gemeenschappelijke interesses, dat 38 jaar heeft geduurd tussen het Grand Slam tennistoernooi en de autofabrikant. Er zijn samenwerkingsverbanden die, als ze eindigen, je hart sneller doen kloppen. Zoals degene die al 38 jaar (sinds 1984) Peugeot en het Roland Garros tennistoernooi nauw met elkaar verbonden heeft. Het einde van een prachtig ononderbroken verhaal tussen de “Fransen” en de autofabrikant, die in de loop der jaren ook de officiële vervoerder is geworden van de spelers en VIPs van het beroemde graveltoernooi.

PeugeotRolandGarros

Een plotselinge stop die samenwerking dus. Sommige medewerkers van beide partners zullen een traan hebben moeten laten. Ongetwijfeld zal de heilige wet van economische arbitrage een nieuw slachtoffer hebben gemaakt dat we zeker niet hadden verwacht, zozeer leek deze binominale onafscheidelijk. Maar waarom is de liefde tussen Peugeot en Roland Garros voorbij? de reden is even platvloers als menselijk: er is sprake van een nieuwe liefde: Peugeot is als titelpartner van Roland-Garros ingeruild voor Renault (die van zijn kant niet langer de officiële vervoerder tijdens het Filmfestival van Cannes zal zijn). De nieuwe samenwerking geldt vanaf komend voorjaar en de 2022 editie van de French Open.

Peugeot106RolandGarros

Een ruitvormige pil met een bittere smaak voor Peugeot en eentje die ongetwijfeld nog lang in de keel van de Leeuw zal blijven steken …

 

.

Reageren is niet mogelijk.