Prijs vergelijking Fiat Tipo Hybrid

0

Drie maal is scheepsrecht: de Fiat Tipo debuteerde met een luie atmosferische 1,4 liter benzinemotor en met een tamelijk dorstige turbovariant van die krachtbron. Daarmee wist de in Turkije gebouwde Italiaanse middenklasser maar weinig klanten te trekken. In het kader van de facelift werd de Tipo voorzien van een 1,0 liter turbobenzinemotor. Dat was qua verbruik en CO2 uitstoot al een hele verbetering, maar spannende prestaties leverde de Fiat niet. Nu is hij er met een 1,5 liter turbobenzinemotor die voorzien is van hybride techniek. Daarmee is de Tipo een stuk vlotter zonder dat er aan zuinigheid ingeleverd moet worden. Hij kan zelfs over een korte afstand volledig elektrisch rijden, hetgeen met name handig in de file is.

De instapversie is standaard onder meer voorzien van een 7-traps automaat, cruisecontrol, automatische airco, Apple Carplay en een reeks aan ADAS veiligheidssystemen. En voor het eerst is de Tipo Station Wagon nu ook in stoere Cross uitvoering leverbaar. De prijzen starten bij 29.990 euro. Daarmee is de Tipo 1.5 Hybrid met standaard automaat volgens Fiat een van de scherpste aanbiedingen in het segment.

Fiat Hyundai Toyota
Tipo Ioniq Corolla
1.5 Hybrid City 1.6 GDI HEV Comfort 1.8 Hybrid Active
31.590 euro 31.675 euro 31.257 euro
Fiat Renault Suzuki
Tipo SW Mégane Estate Swace
1.5 Hybrid Cross TCe 160 EDC Intens 1.8 Hybrid Style
34.290 euro 34.840 euro 33.950 euro

De genoemde 1,5 liter motor is goed voor 130 pk en de DCT automaat heeft 7 versnellingen. Hybride techniek is er in de vorm van een 48 Volt / 15 kW elektromotor. Daarmee kan er met de Tipo tot een snelheid van 20 km/u volledig elektrisch gereden worden over afstand tot 3 kilometer. Dat is handig voor in de file of tijdens het parkeren. De accu wordt automatisch opgeladen tijdens het afremmen. Dankzij de combinatie van de 130 pk sterke turbobenzinemotor en de elektromotor (waardoor het geremd trekgewicht maximaal 1.450 kg mag zijn), garandeert de Fiat een lager verbruik en minder uitstoot maar meer comfort en rijplezier.

Nieuw in de Tipo line up is de stoere Stationwagon Cross. Deze versie heeft 4 centimeter meer bodemvrijheid, een aangepaste vering en een andere grille. Satijn zilveren accenten vind je op de deurgrepen, dakrails, zij schorten, grille en rondom de mistlampen. Verder moeten de specifieke bumpers, de bodem beschermplaten, de 17 inch lichtmetalen velgen en de led techniek voor de lichtunits de Tipo Cross een stoere look geven.

FiatTipoHybridPrijs3

Naast zuinig is de Fiat Tipo Hybrid ook veilig dankzij de reeks standaard Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) als Lane Control, Attention Assist en Intelligent Speed Assist. Daarnaast kan hij ook worden uitgerust met Autonomous Emergency Brake, Adaptive High Beam en Blind Spot Assist. Om het leven aan boord nog praktischer en eenvoudiger te maken biedt de Tipo Hybrid ook Keyless Entry/Go, een achteruitrijcamera en een draadloze oplader voor mobiele apparaten. De oplader kan zelfs 15 watt snelladen.

Net als de Panda Hybrid, de 500 Hybrid, de elektrische 500E en de 500X Hybrid, is nu ook de Tipo Hybrid leverbaar in de RED uitvoering. Hij is direct herkenbaar aan het RED logo op de stijlen en natuurlijk de rode kleur van het exterieur en spiegelkappen (Rosso Passione). Overigens is de RED uitvoering ook verkrijgbaar in Grigio Colosseo, Bianco Gelato en Nero Cinema, maar dan wel met rode buitenspiegels. Fiat, Jeep en Ram zijn een partnerschap aangegaan met RED en hebben tussen 2021 en 2023 minimaal $ 4 miljoen toegezegd ter ondersteuning van het cruciale werk van het Wereldfonds bij de bestrijding van pandemieën, waaronder aids en covid-19.

Duurzaamheid zit volgens Fiat in de details. Zo zijn de stoelen gemaakt van Seaqual Marine plastic. Ook zijn ze voorzien van het merk monogram en rode stiksels. Seaqual Marine plastic is een nieuwe duurzame grondstof die voor 100 procent gemaakt is van zeeplastic.

FiatTipoHybridPrijs2

De Fiat Tipo 1.5 130 DCT Hybrid kan nu besteld worden voor prijzen vanaf 29.990 euro. Voor 1.000 euro meer staat er de ruime stationwagon voor de deur. Standaard is de Street basisversie uitgerust met onder andere een 7-traps automatische versnellingsbak, het UConnect multimediasysteem (met 7 inch display, radio, Apple Carplay en Android Auto), een lederen stuurwiel met audiobediening, een 3,5 inch TFT display in het instrumentenpaneel, cruisecontrol, automatische airconditioning, Lane Control, Attention Assist, Intelligent Speed Assist, elektrisch bedienbare ramen voor & achter, led dag verlichting en 16 inch velgen. Medio mei wordt de Tipo 1.5 Hybrid 130 DCT bij de Nederlandse Fiat dealer verwacht.

FiatTipoEhybrid4

Reageren is niet mogelijk.