Volkswagen Golf terug aan de top in Europa

0

Volgens diverse autofabrikanten begint het tekort aan microchips en halfgeleiders minder precair te worden. Dit betekent dat het in februari (de Oekraïne oorlog was nog niet uitgebroken) even ‘business as usual’ was in de branche. Althans, is sommige opzichten. De autoverkopen in Europa bereikten weliswaar een recordlaagte, maar de Volkswagen Golf prijkte in februari als vanouds bovenaan de verkoopranglijst.

De Golf voert al decennialang de verkoopstatistieken in Europa aan, maar afgelopen jaar werd Volkswagen relatief hard geraakt door de microchip / halfgeleider crisis. Dat leidde er toe dat de populaire middenklasser niet alleen zijn koppositie verloor, maar in oktober zelfs niet meer te vinden was in de top 10 van bestsellers; een historisch dieptepunt.

Nu is de Golf echter helemaal terug, want vorige maand stond hij opnieuw op de eerste plaats in de lijst van bestverkochte modellen. Er werden in totaal 15.122 exemplaren op kenteken gezet, waarmee de Volkswagen het beter deed dan de Peugeot 208 (14.686 registraties) en de Dacia Sandero (14.162). De Roemeen is vooralsnog wel de best verkochte auto van Europa op jaarbasis. Maar de Golf, goed voor een derde plaats na de 208, is dus bezig met een inhaalmanoeuvre …

Reageren is niet mogelijk.