Betrapt: de nieuwe Range Rover Sport

0

Op 10 mei onthult Land Rover de nieuwe Range Rover Sport. Maar dankzij een lek op het web is de luxe SUV nu al te bewonderen.

De vernieuwing van de Range Rover wordt opgevolgd door een algehele opfrisbeurt voor de Range Rover Sport. De officiële lancering staat gepland voor 10 mei, maar via Instagram kan men de nieuwe luxe SUV nu al in al zijn glorie bewonderen.

Wie een designrevolutie verwacht, komt bedrogen uit. Net als bij de vorige generatie combineert de nieuwe Range Rover Sport de techniek van zijn grote broer met een iets compactere en sportiever gelijnde carrosserie. Zowel de Range Rover als de nieuwe Sport zijn gebaseerd op de MLA architectuur van Land Rover. Het motorengamma is ook in grote lijnen vergelijkbaar, wat betekent dat men keuze heeft uit 6 cilinder mild hybride motoren (zowel benzine als diesel) en plug-in hybride varianten.

Er zijn ook sportievere uitvoeringen gespot op de Nordschleife van de Nürburgring, wat suggereert dat de Britse SUV ook recht zal hebben op krachtigere SVR varianten. Die zullen dan kunnen rekenen op een van BMW afkomstige 4,4 liter V8 onder de motorkap en moeten minimaal 600 pk produceren. In de loop van 2024 wordt het aanbod aangevuld met een volledig elektrische versie van de Range Rover Sport.

Reageren is niet mogelijk.