Aston Martin wordt (British Racing) Green

0

Aston Martin heeft bekendgemaakt wanneer zij de verbrandingsmotoren zal laten voor wat die zijn en alleen nog maar elektrische modellen zal verkopen. Dat gebeurt in 2030.

Een elektrische Aston Martin is niet nieuw. Eerder (in 2019) lanceerden de Britten al de Rapide-E (tweede foto), maar die halfslachtige poging bleek geen partij te zijn voor de Tesla Model S. Dit keer is het de Britten menens. In 2030 moet alles wat in de Aston Martin showrooms staat, elektrisch zijn. Het eerste volledig emissievrije model is gepland voor 2025. Die zal gewoon als Aston Martin op de markt komen en niet, zoals eerder was gepland, als Lagonda.

AstonMartinRapideE

 

In 2030 moet het volledige kerngamma van Aston Martin elektrisch zijn, dus zowel de sportwagens als de DBX (hoofdfoto). De Britten hanteren in dit verband bewust het woord ‘kerngamma’ en niet ‘gamma’ want Aston Martin sluit niet uit dat zij over 8 jaar nog speciale edities met een verbrandingsmotor zal bouwen om zo de puristen onder de merk fans te vriend te houden. Naast volledig elektrische modellen werken de Britten ook aan stekker hybride auto’s. De eerste daarvan staat op de planning voor 2024. Dat wordt de extreme Valhalla met middenmotor en ruim 900 pk (derde foto). Aston Martin wil in 2026 een geëlektrificeerde versie van elk model in het gamma kunnen aanbieden.

 

Reageren is niet mogelijk.