Productiestart voor Mazda CX-60

0

De Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV gaat in serieproductie. De autofabrikant is begonnen met de bouw van het nieuwe cross-over topmodel met plug-in hybride aandrijving. Het transportschip met de eerste lichting van de CX-60 e-Skyactiv PHEV zal naar verwachting op 26 april vertrekken vanuit de haven van Nakanoseki naar Europa.

De voorverkoop van de Mazda CX-60 loopt sinds de wereldpremière begin maart en de autofabrikant heeft al duizenden orders op de Europese markt geboekt. De eerste voor klanten bestemde exemplaren worden naar verwachting vanaf juli geleverd. De nieuwe Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV is het eerste model van het merk dat de weg op gaat met een plug-in hybride aandrijving. Hij combineert een 2,5 liter Skyactiv G viercilinder benzinemotor van 191 pk met en een 175 pk sterke elektromotor.

Een 8-traps automaat en een 355 volt batterij maken ook onderdeel uit van de aandrijflijn. Zijn vermogen van 17,8 kWh maakt een volledig elektrisch rij bereik van 63 kilometer mogelijk (volgens de WLTP meetcyclus). Met een systeemvermogen van 327 pk en een maximaal systeemkoppel van 500 Nm is de CX-60 e-Skyactiv PHEV het krachtigste auto die Mazda ooit heeft geproduceerd. Tegelijkertijd heeft het model volgens de fabrikant een gecombineerd benzineverbruik van niet meer dan 1,5 liter per 100 kilometer en een gecombineerde WLTP CO2 emissie van slechts 33 g/km.

Reageren is niet mogelijk.