Toyota GR 86 scoort goed in crashtest

0

De GR 86, de compacte sportwagen van Toyota, is afgelopen jaar vernieuwd en volgens een recente crashtest van het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) is het model redelijk veilig.

De Toyota wordt aangedreven door een 2,4 liter grote viercilinder boxermotor die 235 pk levert en een maximum koppel heeft van 250 Nm. In Noord Amerika is ook het zustermodel van de GR 86 verkrijgbaar, de Subaru BRZ. Die is gebruikt voor de zo geheten ‘Small Overlap Crashtest’. Het IIHS beloonde de sportwagen met de Top Safety Pick+ award. Om dat te doen, moeten voertuigen ‘goede’ beoordelingen behalen in een 6-tal crashbestendigheidsevaluaties, waaronder de tests met een kleine overlap van de frontaal op elkaar botsende auto’s aan de bestuurderszijde, een kleine overlap aan passagierszijde, een matige overlap en een zij impact. Daarbij werd ook gelet op de dak sterkte en de kwaliteit van de hoofdsteunen. Om voor een hoge waardering door IIHS in aanmerking te komen, moeten auto’s ook uitgerust zijn met een frontaal crashpreventiesysteem met de classificatie ‘Advanced’ of ‘Superior’.

Kortom, mocht je een klapper maken met een sportwagen, dan zit je in de nieuwe GR 86 goed. Maar veel beter is het natuurlijk om een aanrijding te vermijden!

Reageren is niet mogelijk.