Volkswagen Caddy omarmt hybride techniek

0

Volkswagen test momenteel een eHybrid versie van de nieuwe Caddy. Het plug-in hybride hulpprogramma zou, net als een MPV versie, een nieuwe geëlektrificeerde aandrijflijn kunnen inluiden waarvan ook zijn ‘neef’, de Ford Tourneo Connect, kan profiteren.

Tijdens de presentatie van de nieuwe Caddy in 2020 zei Volkswagen een plug-in hybride versie van het model te overwegen, aangeboden in bedrijfswagen en MPV versies. Spionagefoto’s van een prototype zonder enige camouflage bevestigen dat de ontwikkeling van een dergelijke variant snel vordert. Een plug-in hybride Caddy, die naar verwachting het achtervoegsel eHybrid zal dragen, werd betrapt tijdens het testen op Spaanse wegen. Het laadluik op de linker voorvleugel was duidelijk zichtbaar, evenals de uitlaatdemper onder de achterbumper die aangeeft dat het geen volledig elektrisch voertuig is. Er vallen geen specifieke afwerkingsdetails op die tussen nu en de presentatie van de definitieve uitvoering kunnen veranderen.

VolkswagenCaddyEhybridBetrapt

De Caddy is gebaseerd op het modulaire MQB platform van de Volkswagen Groep, net als onder andere de Golf. De configuratie van zijn eHybrid motor zou daarom dicht bij die van de compacte middenklasser moeten liggen, maar een belangrijk detail zou kunnen veranderen: de viercilinder 1.4 TSI van de Golf eHybrid zou plaats kunnen maken voor de 1.5 TSI Evo met cilinderuitschakeling, die meer brandstof bespaart. De elektromotor zal tussen de benzinemotor en de DGS6 versnellingsbak met dubbele koppeling blijven zitten. In de wandelgangen wordt gesuggereerd dat er sprake zal zijn van een grotere batterijcapaciteit in vergelijking met de 13 kWh van de Golf eHybrid, om zo de 50 km actieradius in de ‘zero emissie’ modus ruimschoots te kunnen overschrijden. Voor de bedrijfswagen variant zou dit de leveringen vergemakkelijken in bepaalde stadscentra die steeds vijandiger zijn voor voertuigen met verbrandingsmotor.

VolkswagenCaddyEhybridBetrapt2

De Volkswagen Caddy eHybrid zal voor het einde van dit jaar onthuld kunnen worden. Ook de nieuwe Ford Tourneo Connect, de technische ‘neef’ van de Caddy, zou recht moeten hebben op deze plug-in hybride variant.

VolkswagenCaddyEhybridBetrapt3

Reageren is niet mogelijk.