Elektrische modellen Mercedes bijna uitverkocht

0

Op het moment dat de eerste exemplaren van de EQE in de showrooms arriveren, heeft Mercedes topman Ola Källenius slecht nieuws voor liefhebbers van elektrische auto’s. Wie nu een emissievrije Mercedes-Benz bestelt, krijgt niet de garantie dat het voertuig nog dit jaar wordt geleverd. De fabrikant is namelijk voor 2022 bijna uitverkocht.

Källenius zei onlangs dat de productiecapaciteit voor dit jaar voor wat betreft de elektrisch aangedreven modellen bijna volgeboekt is. “De vraag naar onze elektrische auto’s is overweldigend”, zo geeft hij aan. “We doen er alles aan om de auto’s zo snel mogelijk bij de klanten te krijgen”. De woordvoerster van Mercedes-Benz Nederland bevestigt dat “de vraag naar elektrische voertuigen groot is, waarbij het hele EQ gamma op veel interesse kan rekenen. Maar wij kunnen dit jaar nog nieuwe orders aannemen en auto’s leveren. Daarnaast zijn er van bepaalde modellen ook voorraadexemplaren beschikbaar”.

Het elektrische gamma van Mercedes bestaat nu, in volgorde van formaatgrootte, uit de EQA, de EQB, de EQC, de EQE, de EQS en de EQV. Binnen afzienbare tijd komen daar in ieder geval de EQT en de EQS SUV bij. In 2024 volgen de EQG  en de EQE SUV. Hoeveel exemplaren er verkocht zijn, deelt Mercedes-Benz niet met de buitenwereld. Het merk versluiert de afzetcijfers van de elektrische modellen door louter een verkoopaantal voor stekkermodellen te noemen, maar dat is dus inclusief de stekker hybride varianten.

In Nederland hoeft de EQ klant nog niet nee verkocht te worden, maar het is raadzaam niet te lang te wachten met de bestelling van een elektrische Mercedes. Tenminste, als men die auto nog dit jaar geleverd wil krijgen. Autointernationaal berichtte eerder dat Volkswagen voor wat betreft haar ID modellen dit jaar al min of meer is uitverkocht.

Reageren is niet mogelijk.