Mercedes Vision AMG: dit wordt de eerste elektrische auto uit Affalterbach

0

In 2025 start in Affalterbach de bouw van het eerste puur elektrische model van Mercedes-AMG. Met de Vision AMG geven de Duitsers daar nu een eerste preview van.

Mercedes baas Ola Källenius had het eerste puur elektrische model uit de Mercedes-AMG stal voor 2025 al eerder aangekondigd. Designchef Gordon Wagener heeft nu een teaser afbeelding via Instagram voor de eerste studie van de aankomende elektrische sportwagen geplaatst. Dit betekent dat potentiële klanten nu een eerste glimp op kunnen vangen van AMG’s elektrische toekomst.

Op 19 mei zal Mercedes het doek van de Vision AMG conceptstudie trekken. Zoals typerend voor AMG moet ook dit model met elektrische aandrijving aan alle eisen van een high performance voertuig voldoen. Het AMG.EA platform dient als technische basis voor de elektrische AMG, met als centraal element een elektromotor met axiale stroming. Dit motorconcept wordt gekenmerkt door een zeer hoge vermogensdichtheid en een zeer hoog koppel. Om hiermee topprestaties te kunnen leveren, kocht Mercedes onlangs de Engelse axiaal motor specialist Yasa.

De eerste teaser afbeelding voor de Vision AMG toont een ultra platte carrosserie, waarvan de lijnen doen denken aan de Mercedes EQXX. De wielkasten achter zijn echter veel meer uitgesproken en de daklijn is zelfs nog lager. Het concept van de spoiler lip aan de achterkant valt echter samen met dat van de EQXX. De elektrische atleet zou als 2-deurs model op de markt moeten komen.

Reageren is niet mogelijk.