Stoelendans bij Stellantis

0

Na 15 maanden operationeel te zijn geweest en als onderdeel van de uitvoering van haar strategisch plan “Dare Forward 2030”, aangekondigd in maart 2022, heeft Stellantis vandaag de volgende wijzigingen aangekondigd met ingang van 1 juni 2022.

Carlos Tavares, CEO van Stellantis, zegt daarover: “De dagelijkse uitdagingen en voortdurende diepgaande transformatie van de auto-industrie vereisen organisatorische flexibiliteit en talent op de juiste plaats en op het juiste moment in ons bedrijf. Na de succesvolle start van de activiteiten van Stellantis weerspiegelen deze benoemingen de gedurfde ambities van ons strategisch plan “Dare forward 2030” en zullen ze sterk bijdragen aan het transformatie pad dat wij al zijn ingeslagen sinds Stellantis in januari 2021 werd opgericht”.

Maxime Picat wordt benoemd tot Chief Purchasing and Supply Chain Officer, ter vervanging van Michelle Wen die persoonlijke projecten zal nastreven. Maxime Picat heeft tijdens zijn internationale carrière in productie, regio en merk een strategische visie en leiderschap getoond. Zijn analytische vaardigheden en persoonlijkheid zullen waarschijnlijk vertrouwensrelaties met leveranciers creëren en de prestaties van Stellantis op korte en middellange termijn verbeteren in dit strategische werkterrein, dat gericht is op het verlagen van de kosten van elektrische auto’s met 40 procent om de betaalbaarheid te behouden, terwijl het implementeren van een veerkrachtige sourcing strategie die betrouwbaar is, ongeacht het scenario. De inkoop- en supply chain activiteiten vormen de kern van de prestaties van Stellantis.

Uwe Hochgeschurtz wordt benoemd tot Chief Operating Officer van Enlarged Europe, ter vervanging van Maxime Picat. Uwe Hochgeschurtz is een hooggekwalificeerde en succesvolle sales- en marketingleider met sterke leiderschapswaarden en openstaan ​​voor transformationele uitdagingen zoals elektrificatie, online verkoop en digitale marketing. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in verschillende landen in de auto-industrie, met name in de internationale verkoop. In combinatie hiermee heeft hij ook een sterk vermogen om snel beslissingen te implementeren, effectief te communiceren met zijn teams en een sterke impuls te geven om een ​​levendige dynamiek te creëren in deze strategische regio, die als doelstelling heeft om in 2030 de nummer 1 in Europa te zijn met dubbel- cijfermatige winstgevendheid.

Florian Huettl vervangt Uwe Hochgeschurtz en treedt toe tot het Top Executive Team van Stellantis als Chief Executive Officer van de merken Opel en Vauxhall. Hij trad in maart 2021 in dienst bij Stellantis en bekleedt vandaag de functie van Sales and Marketing Enlarged Europe leider voor Opel, na met succes verschillende functies in de auto-industrie te hebben bekleed in verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Rusland. Hij zal leiding geven aan de wereldwijde commerciële ontwikkeling van het enige Duitse merk in de portefeuille van Stellantis en de overgang naar het elektrische tijdperk.

Alison Jones, momenteel verantwoordelijk voor de Britse markt, zal worden gepromoveerd tot een wereldwijde rol als Senior Vice President van Circular Economy en zal rapporteren aan Philippe de Rovira, Chief Affiliates Officer. Zij zal een nieuwe impuls geven aan de circulaire economie, een van de kernpijlers van het strategische plan ‘Dare Forward 2030’ met als algemene doelstelling om in 2030 een omzet van 2 miljard euro te behalen, de inkomsten uit verlengde levensduur met 4 te vermenigvuldigen en voor wat betreft de inkomsten uit recycling met factor 10. De benoeming van Alison Jones, die beschikt over een geweldige leiderschapsstijl, gedegen bedrijfskennis, een voortdurende inzet voor transformationele onderwerpen en een strategische visie, weerspiegelt de milieu betrokkenheid van Stellantis en haar bereidheid om een ​​duurzaam en winstgevend bedrijf op te zetten. De voortgang van Circulaire Economie zal periodiek worden gepresenteerd in onze bestuursorganen. Paul Willcox, momenteel de merkchef van Vauxhall, zal Alison Jones vervangen, waardoor de organisatie in het Verenigd Koninkrijk wordt vereenvoudigd.

Reageren is niet mogelijk.