ANWB verwacht permanent verkeersinfarct

0

Het wordt nog drukker op de weg en dat zal voorlopig zo blijven, zo voorspelt ANWB Verkeersinformatie. Dit ‘permanente verkeersinfarct’ wordt veroorzaakt door honderdduizenden auto’s die er jaarlijks bij komen. Indien die tijdens de spits tegelijkertijd op de weg zijn, hetgeen het geval zal zijn als de personeelstekorten in het openbaar vervoer aanhouden, dan loopt het verkeer vast.

Er zijn in totaal 9 miljoen voertuigen en mensen pakken vaker gelijktijdig de auto, zegt Arnoud Broekhuis van de ANWB. “Dat houdt in dat wij vaker bumper aan bumper gaan rijden. En dat zie ik niet zo snel veranderen, want de personele problemen bij de trein- en busbedrijven hebben tot gevolg dat de dienstregelingen verder uitgekleed worden, waardoor de auto zo ongeveer het enige alternatief is voor de wat langere afstanden”.

Na rustigere periodes vanwege thuiswerken door corona, is het sinds halverwege maart weer een stuk drukker op de weg, zo bleek eerder. Tijdens de ochtend- en avondspits staat er bijna elke dag 300 tot 400 kilometer file, zo meldde de ANWB begin april.

Reageren is niet mogelijk.