Ferrari breidt fabriek uit voor elektrische sportwagens

0

Ferrari heeft een grondstuk aangekocht bij haar fabriek in het Italiaanse Maranello. Dat is bestemd voor uitbreiding met een nieuwe productielijn. Daarop worden vanaf 2025 een nieuwe generatie (deels) elektrische auto’s geproduceerd.

Het aandeel Ferrari doet het al enige tijd niet goed op de beurs van Milaan, ondanks respectabele winstcijfers. De waarde is dit jaar met 22 procent gedaald, wat meer is dan die van andere Italiaanse autobouwers. De reden is dat beleggers zich zorgen maken over de achterblijvende elektrificatie van het modellengamma van het Italiaanse sportwagenmerk.

Naar verwachting zal Benedetto Vigna, de CEO van het merk met het steigerende paard, eind volgende week bekendmaken hoe de strategie van de autofabrikant voor wat betreft de elektrificatie van het modellengamma er de komende jaren uit gaat zien. Het gaat daarbij om volledig elektrische sportwagens en om modellen met een stekker hybride aandrijflijn. In dit kader zal dan het nieuws over de fabrieksuitbreiding bekend worden gemaakt. Daarnaast wil Ferrari een onderzoekscentrum opzetten voor accu’s en andere componenten die noodzakelijk zijn voor elektrische aandrijflijnen.

Vorig jaar vroeg de Italiaanse regering om een uitzondering voor Ferrari en Lamborghini op de Europese regel dat er vanaf 2035 geen brandstofauto’s meer mogen worden verkocht. Die uitzondering kwam er mede op advies van Autointernationaal niet. Lamborghini kondigde begin dit jaar aan op korte termijn volledig over te schakelen op de productie en verkoop van elektrisch aangedreven modellen. Overigens heeft Ferrari in tegenstelling tot deze rivaal nu al een 2-tal stekker hybride sportwagens in haar gamma, de 296 GTB/GTS en de SF90 Stradale/Spider (foto).

Vigna, die afkomstig is uit de chipindustrie, is door Ferrari aangetrokken om een moderniseringsslag te kunnen maken. De eerste elektrische Ferrari moet in elk geval in 2025 op de markt komen. Hoe dat model eruit komt te zien, is nog niet bekend. Eerder doken er geruchten op dat Ferrari aan meerdere elektrische auto’s van het SUV type werkt. Dat zou de cultuurshock voor merk fans compleet maken.

 

Reageren is niet mogelijk.