Jeep introduceert Compass 4xe Night Eagle

0

De plug-in hybride, vierwielaangedreven Jeep Compass 4xe is vanaf nu ook te bestellen in Night Eagle uitvoering. Kenmerken zijn onder andere Gloss Black 18 inch lichtmetalen velgen en zwarte accenten op bijvoorbeeld de 7-slots grille.  Ook aantrekkelijk is zijn prijs van 43.600 euro. Daarmee is de Night Eagle uitvoering ruim5,5 mille goedkoper dan de reguliere plug-in versies van de Compass.

De Compass 4xe Night Eagle komt niet alleen stoer voor de dag met zijn velgen en specifieke grille, maar ook met zwarte raamomlijsting en dakrails. In het interieur komt het donkere thema tot uiting in onder meer de vloermatten, de zwarte stof/techno vinyl stoelbekleding en de getinte ruiten achter. Verder behoren Keyless Go/Passive Entry, een draadloze smartphonelader, USB-aansluitingen type A plus C achterin en de verstelbare lendensteun tot de standaarduitrusting. Dat geldt ook voor het Uconnect systeem met 8,4 inch touchscreen en zowel Apple CarPlay als Android Auto smartphone-integratie.

JeepCompassNightEagle4xe3

De Jeep is ook uitgerust is met diverse veiligheid- en assistentiesystemen, waaronder Forward Collision Warning Plus, Adaptieve Cruise Control, een Anti-slinger systeem voor aanhangwagens, Electronic Roll Mitigation, Active Lane Management, Noodremsysteem voor voetgangers plus fietsers en vermoeidheidsdetectie voor de bestuurder. Een 60traps automaat is eveneens standaard.

JeepCompassNightEagle4xe4

Jeep is hard op weg om te vergroenen. De hybridetechnologie in de Compass 4xe past in die strategie vanwege de aanwezigheid van een elektromotor. Dankzij de 4×4-aandrijving kan hij volgens Jeep ook prima uit de voeten naast de verharde weg. De elektromotor levert een extra boost als stevige trekkracht vereist is en zorgt aan de andere kant voor reductie van emissies en brandstofverbruik. Als basisunit fungeert een 1,3 liter viercilinder benzinemotor van 130 pk. Een 60 pk sterke elektrische collega levert zijn kracht aan de achterwielen. Het resultaat is vierwielaandrijving en een gecombineerd vermogen van 190 pk plus een direct beschikbaar koppel van 250 Nm. “Die hoge trekkracht zorgt voor ongeëvenaarde kruipcapaciteit bij rijden in het zwaar terrein en maakt de Compass 4xe comfortabel en veilig inzetbaar in de meest uiteenlopende weg- en weersomstandigheden”, zo schrijft Jeep in haar persbericht. Het accupakket van 11,4 kWh kan tevens met regeneratief remmen worden bijgeladen tijdens het rijden. Een volle accu biedt een elektrische actieradius van 47 kilometer (WLTP).

JeepCompassNightEagle4xe2

Het prijsverschil met de reguliere versies van de Compass 4xe bedraagt zoals gezegd ruim 5,5 mille (5.600 euro), al krijg je bij de uitvoering die vast onderdeel van het gamma uitmaken 240 pk. De Night Eagle versie is 200 euro duurder dan de simpelste versie van de Renegade 4xe. Die heeft ook 240 pk.

Reageren is niet mogelijk.