Prijs indicatie Volkswagen ID.4 Pro 4Motion

0

Volkswagen biedt naast de GTX uitvoering nu een tweede versie van de ID.4 aan met vierwielaandrijving. De 4Motion uitvoering is binnenkort te bestellen.

De nieuwe versie is een aanvulling op het modelgamma van de ID.4. Wie deze Volkswagen perse met vierwielaandrijving wilde, was tot nu toe aangewezen op de relatief dure GTX uitvoering. Nu is er een goedkoper alternatief dat gebaseerd is op de ID.4 Pro. Volgens Silke Bagschik, verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van de ID familie, “reageren wij op verzoeken van klanten en de vraag naar een ander model met vierwielaandrijving”.

De ID.4 Pro 4Motion wordt geleverd met een tweede elektromotor op de vooras en beschikt over een systeemvermogen van 265 pk. De achterste exemplaar met een vermogen van 204 pk en is ontworpen als synchroon motor. Hij zorgt voor de hoofdaandrijving en is gebouwd met een puls gestuurde omvormer en een versnellingsbak met één versnelling in een parallelle opstelling. Op de vooras werkt een asynchrone motor, eveneens met een puls omvormer en een vermogen van 109 pk. Dit exemplaar fungeert als een tijdelijk boost aggregaat gedurende 30 seconden. De sprint van 0 naar 100 km/u duurt bij de ID.4 Pro 4Motion 6,9 seconden, terwijl de GTX daar 6,2 tellen voor nodig heeft. De topsnelheid is begrensd op 180 km/u.

Aangedreven door een 77 kWh batterij (netto), heeft de tweede ID.4 met vierwielaandrijving een rijbereik van 517 WLTP kilometers (GTX: 480 km). Net als bij de andere uitvoeringen van de modelserie is het maximale laadvermogen 135 kW, waardoor de accu in 36 minuten van 5 naar 80 procent is opgeladen. Het koffervolume bleef ongewijzigd, hetgeen betekent dat er voor 543 of (met neer geklapte achterbank leuning) 1.575 liter aan bagage in de ID.4 Pro 4Motion past.

De verwachting is dat Volkswagen de nieuwe uitvoering voor 53.490 euro zal kunnen aanbieden. Daarmee is hij 1.500 euro goedkoper dan de 299 pk sterke GTX.

Reageren is niet mogelijk.