City Transformer CT-1: smalspoor auto komt in 2024

0

De City Transformer CT-1 is een volledig elektrische, 2-zits, 4-wielige microauto met een opwindend kenmerk: dankzij zogeheten shape-shifting technologie kan de bestuurder tijdens het rijden het onderstel met 1 druk op de knop in elkaar en uit elkaar bewegen om zijn voertuig zo aan te passen aan de verkeerssituatie zoals smalle straten of specifieke parkeeromstandigheden.

Ontwikkelaar City Transformer heeft een nieuwe partner gevonden om het ontwerp verkoopklaar te maken. Segula Technologies zal het CT-1 team ondersteunen bij alle aspecten op het gebied van ontwerp, constructie en technische implementatie. “De bijdrage van Segula aan het project zal zich ook uitstrekken tot het testen van prototypes en preproductie van de CT-1, inclusief homologatie en definitieve validatie ter voorbereiding op de marktlancering van de CT-1”, aldus beide partners.

CityTransformerCT1b

Met zijn gepatenteerde technologie kan de CT-1 zijn spoorbreedte verkleinen van een reguliere 1,4 meter tot slechts 1,0 meter. Volgens City Transformer biedt de micro-auto “een echte mobiliteitsoplossing voor binnensteden die geplaagd worden door files en die notoir weinig parkeerplaatsen hebben”.

CityTransformer

Inclusief batterijpakket weegt de CT-1 slechts 590 kilo. Het rijbereik moet 180 kilometer zijn. De batterij kan in 30 minuten worden bijgeladen van 10 procent tot 80 procent van de maximale capaciteit. Met 1,4 meter spoorbreedte is een topsnelheid van 90 km/u mogelijk; ingeklapt grijpt te begrenzer van de CT-1 bij 45 km/u in. De serieproductie start in 2024.

SAMSUNG CSC

Reageren is niet mogelijk.