Toyota Highlander bijgepunt voor modeljaar 2023

0

De Highlander is verfijnd voor modeljaar 2023. Met ingrijpende updates aan het multimediasysteem, meer connectiviteitsmogelijkheden en nieuwe mogelijkheden om de 7-zits Japanner verder te personaliseren, is de grootste hybride SUV van Toyota klaar voor 2023.

Toyota’s nieuwste multimediasysteem doet vanaf modeljaar 2023 ook zijn intrede in de Highlander. De Smart Connect installatie beschikt over meer functies dan voorheen. Zo wordt op cloud gebaseerde navigatie toegevoegd, met real-time informatie over de situatie op de weg. Smartphone-integratie is standaard, met Android Auto en Apple CarPlay.

ToyotaHighlanderMY2023c

Communiceren met de auto is volgens Toyota gemakkelijker dan ooit: een ingebouwde spraakassistent kan niet alleen helpen met navigeren, maar kan ook slim reageren op commando’s. Bijvoorbeeld bij het commando “ik heb het warm”, wordt de temperatuur van de airconditioning verlaagd. Elke Highlander beschikt vanaf modeljaar 2023 over een draadloze laadmogelijkheid voor smartphones.

ToyotaHighlanderMY2023b

Het digitale instrumentarium is gegroeid: de Highlander wordt leverbaar met een 12,3 inch groot display. Hiermee wordt de bediening eenvoudiger, beschikt de bestuurder over meer informatie die ook nog eens beter af te lezen is. Bovendien kan de bestuurder kiezen uit 4 thema’s met de nodige mogelijkheden tot personalisatie. Zo is het instrumentarium naar smaak in te richten.

ToyotaHighlanderMY2023d

Samen met de modeljaarupdate wordt ook een nieuwe exterieurkleur geïntroduceerd: Cypress Green Metallic. De diep donkergroene kleur wordt leverbaar op alle uitvoeringen van de Highlander. Met de nieuwe kleur worden ook 2 nieuwe interieurkleuren voor de SUV geïntroduceerd: Ochre en Beige. Beide kleuren tillen het interieur naar een nog hoger niveau. Als laatste worden de Highlander Premium en Business Plus uitvoeringen leverbaar met hoogglans zwarte 20 inch lichtmetalen velgen.

ToyotaHighlanderMY2023e

De 7-zits SUV behoudt zijn zuinige 2,5 liter hybride aandrijflijn met 248 pk en vierwielaandrijving. De eerste exemplaren van de vernieuwde Highlander worden aan het einde van 2022 in Nederland verwacht. Net als voor elke Toyota geldt ook voor dit model een garantietermijn tot 10 jaar of 200.000 kilometer.

Reageren is niet mogelijk.