Belgen gaan tegen de stroom in: MG ZS nu ook in benzine uitvoering

0

Onze zuiderburen timmeren wat minder hard aan de weg als het gaat om de transitie naar elektrisch rijden. Oorzaak is niet het aanbod van modellen met een batterijen set in plaats van een verbrandingsmotor. Dat is in grote lijnen gelijk. En het zakelijke deel van de markt is al druk bezig met de overstap. Maar de particulier laat het in België afweten. Mogelijk vanwege het aanbod aan laadpalen dat veel kleiner is dan bij ons.

Bij MG is het geduld daarom op. Die leverde bij onze zuiderburen reeds de ZS in de welbekende elektrische uitvoering, maar daar komt nu een variant met benzinemotor bij. Die beschikt natuurlijk over ‘aandrijftechniek van gisteren’, maar daar is de prijs ook naar: MG biedt de ZS met benzinemotor aan voor nog geen 18.500 euro. Daarmee gaat de Chinese cross-over tegen de trend van prijsstijgingen in.

MGzsBenzine2

Voor de genoemde 18.485 euro krijgt de Belg een ZS met 1,5 liter 4 cilinder benzinemotor van 106 pk en 141 Nm. Met name het vermogen is acceptabel en hetzelfde geldt voor de sprinttijd naar 100 km/u: 10.9 seconden. Maar de CO2-uitstoot is bij wijze van spreken prehistorisch hoog: 149 gram/km. Er is ook een uitvoering met een modernere 1,0 liter 3 cilinder turbobenzinemotor. Die stoot niet minder CO2 uit en is ook niet veel sterker met 111 pk, maar heeft wel een gunstigere koppelkarakteristiek die piekt op 160 Nm.

Zou die benzineversie van de ZS ook wat voor ons zijn? niet perse, want ons BPM systeem straft auto’s met een hoge CO2 uitstoot hard. In Nederland zou de MG daarom richting de 22.500 euro gaan kosten. Dat is nog steeds niet veel geld, maar schrijf je op een Hyundai Bayon niet minder af? Bovendien probeert MG nu heel voorzichtig met haar elektrische modellen weer een premium imago op te bouwen. Het zou zonde zijn als die droom nu ruw verstoord wordt door een budgetmodelletje.

MGzsBenzine3

Reageren is niet mogelijk.