Britten betalen nieuwprijs voor gebruikte elektrische auto

0

Door een gebrek aan tweedehands elektrische auto’s in het Verenigd Koninkrijk kunnen de prijzen aldaar zo hard gaan stijgen dat consumenten in sommige gevallen bijna net zo goed een nieuw exemplaar kunnen kopen. Dit meldt dataleverancier Indicata. Ook in Nederland ontwikkelt de markt in die richting.

In juli hadden elektrische auto’s duidelijk een kortere sta tijd bij dealers dan modellen met een verbrandingsmotor. Maar omdat fabrikanten de vraag niet bij kunnen benen, begint de voorraad op te raken. Jon Mitchell, verkoopdirecteur van Indicata UK, zegt daar over: “Gebruikte elektrische auto’s zijn deze zomer erg populair waardoor er een tekort ontstaat en de prijzen stijgen. Dat leidt mogelijk tot een situatie waarin gebruikte exemplaren prijstechnisch gaan concurreren met een groeiend aantal nieuwe, goedkopere modellen die op de markt gaan komen. Dat stelt consumenten in staat om te kiezen tussen een nieuwe of een tweedehands elektrische auto”.

De door Indicata geschetste marktontwikkeling in het Verenigd Koninkrijk doet zich ook in Nederland voor. Er komen maar weinig gebruikte elektrische auto’s op de markt, vooral omdat leasemaatschappijen contracten blijven verlengen en verhuurbedrijven hun vloot niet vernieuwen door een gebrek aan nieuwe personenwagens.

Reageren is niet mogelijk.