Crosscamp maakt van Opel Zafira e-Life een camper

0

Op de Caravan Salon in Düsseldorf, die plaatsvindt van 26 augustus tot en met 4 september 2022, presenteert camperspecialist Crosscamp het prototype van de Flex op basis van de elektrische Crosscamp Zafira-e Life. Die combineert de praktische flexibiliteit van het Opel model met de mogelijkheid om er emissievrij op uit te trekken met een camper.

De 75 kWh lithium/ion batterij, die onder de vloer is geplaatst, maakt met een actieradius van 322 kilometer (WLTP) ook langere reizen mogelijk, al zal in de praktijk het rijbereik gelimiteerd zijn op zo’n 250 kilometer. Het opladen is net zo eenvoudig als het rijden, met behulp van een Wallbox, snelle lader of een huishoudelijk stopcontact. Met 100 kW gelijkstroom (DC) is de batterij onder ideale omstandigheden in zo’n 48 minuten voor 80 procent opgeladen. Om ervoor te zorgen dat er genoeg stroom overblijft voor het rijden zorgt een extra 95 Ah batterij aan boord voor elektriciteit voor de verlichting en bijvoorbeeld een koelbox. Daarnaast is er een USB aansluiting voor het opladen van apparaten als smartphones en camera’s.

OpelZafiraEcrossCamp

De uitrusting van de Flex omvat voorstoelen die 180 graden kunnen draaien, een keukentje, een wasbak, een gasfornuis en inbouwkasten. Ook zijn er tanks voor drink- en afvalwater. De achterbank is om te bouwen tot een 2-persoonsbed en er zijn ook 2 slaapplaatsen onder het hef dak. Zo biedt de Flex eenvoudig plaats aan 4 personen. Alle Crosscamp varianten op basis van de Zafira-e Life zijn standaard voorzien van hetzelfde brede gamma van assistentiesystemen. Daartoe behoren onder meer Front Collision Alert, Emergency Braking, vermoeidheidsherkenning, Lane Keep Assist en verkeersbordenherkenning met semi-adaptieve cruisecontrole.

De volledig elektrische Crosscamp Flex wordt vanaf 2023 leverbaar. Verder zijn er plannen om de compacte elektrische camper ook te leveren als Lite. Beide varianten zijn gebaseerd op exact hetzelfde idee als de Renault Kangoo Hippie Caviar Motel (zie de Newsflash), maar dan een maatje groter.

OpelZafiraEcrossCamp2

 

Reageren is niet mogelijk.