Ford onthult nieuwe Mustang volgende maand

0

Volgende maand zal Ford de 7de generatie Mustang het toneel op laten galopperen. Die nieuweling wordt op 14 september onthuld en zal onder andere leverbaar worden met een klassieke, atmosferische V8.

Die motor is 5,0 liter groot want volgens Amerikanen is er “no replacement for displacement”. Maar om met de tijd mee te gaan, wordt de volgende generatie Mustang ook leverbaar in stekker hybride uitvoering. Ander aandrijfnieuws is de optie van vierwielaandrijving. Van de huidige editie neemt de nieuwe Mustang de handgeschakelde 6-bak of 10-traps automaat over. Basismotorisering wordt wederom de 2,3 liter grote turbobenzine 4 cilinder.

FordMustang2023prototype

Uiterlijk zal de 7de generatie voortborduren op het design van de huidige, inmiddels 9 jaar oude, Mustang. Voor wat betreft de bouwkwaliteit van het interieur kunnen wij wel rekenen op een metamorfose.

Als de nieuwe Mustang in de Amerikaanse showrooms arriveert, zal hij nog even concurreren met de Chevrolet Camaro en de Dodge Challenger. Beide modellen krijgen geen opvolger. Dit betekent dat Ford straks het rijk alleen heeft in het segment van de gespierde ‘pony cars’.

 

 

 

Reageren is niet mogelijk.