Geen Russisch geld voor Spyker: Muller praat nu met Canadezen

0

Er komt geen Russische investering in Spyker. Dit betekent niet dat een doorstart van dit roemruchte automerk nu definitief van de baan is, want topman Victor Muller praat wel met een andere partij om een doorstart van het sportwagenlabel mogelijk te maken.

Eind vorig jaar kondigde Spyker oprichter Victor Muller aan dat een Russische investeerder voor een doorstart van het merk mogelijk zou gaan maken. Dit betekende volgens hem dat het een kwestie van tijd was totdat er weer sportieve auto’s gebouwd zouden gaan worden. Maar door de oorlog die Rusland voert in Oekraïne en de daaropvolgende sancties kwam die deal op losse schroeven te staan. Nu is bekendgemaakt dat die definitief niet door gaat.

“Die transactie is zo dood als een pier”, vertelt hij in een vraaggesprek. Muller zegt aan een oplossing te werken. Hij praat namelijk met een Canadese partij. “Daar ben ik nu volop mee in de weer”. Leuk, maar al jaren blijft het op deze manier bij praten zonder dat er concreet spijkers met koppen geslagen kunnen worden …

Het sportwagenmerk ging vorig jaar failliet. De schuldenlast bedraagt meer dan 1 miljoen euro. De curator heeft verschillende keren gedreigd met de verkoop van de merkrechten van Spyker om zo geld op te halen voor de schuldeisers. De kans is klein dat hij zich aan het lijntje laat houden door Muller. De kans dat Spyker écht weer auto’s gaat bouwen, lijkt even groot te zijn als de kans dat Donald Trump de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen wint …

Reageren is niet mogelijk.