Voorvechter elektrische auto doet goed woordje voor olie en gas

0

Om onze beschaving in stand te houden, kunnen wij nog niet zonder olie. Die stelling is niet afkomstig van de CEO van een bedrijf als BP of Shell, maar van Elon Musk, als topman van Tesla misschien wel de grootste voorvechter van elektrisch rijden die je kan bedenken.

De uitspraak van Musk zou je kunnen vergelijken met een goed woordje van de vegetarische slager voor de klassieke gehaktbal. Dat wij die vooral wekelijks moeten blijven eten omdat het nog te vroeg zou zijn om helemaal te stoppen met het eten van vlees. Musk, onder andere handelaar in elektrische auto’s. prijst dus gas en olie aan. Dat deed hij tijdens de Offshore Northern Seas 2022 energieconferentie in Stavanger, Noorwegen.

“Realistisch gezien zullen wij op de korte termijn olie en gas moeten blijven gebruiken”, aldus Musk. “Anders zal de hele beschaving afbrokkelen. Een van de grootste uitdagingen die de wereld ooit heeft gehad is de verschuiving naar duurzame energievoorziening en een duurzame economie. Het zal enkele decennia duren voordat dit allemaal gerealiseerd is”.

Voor Europa pleit Musk vooral voor windmolenparken in de Noordzee, gecombineerd met accu’s die energie kunnen opslaan. “Dat is een sterke en duurzame manier van energievoorziening voor de winter”. Zelf focust Musk zich op 2 technologieën die hij voor het eind van het jaar klaar wil hebben. De eerste is om de Starship van SpaceX (het ruimtevaartbedrijf van Musk, red.) in een baan rond de aarde te krijgen en het tweede is om de auto’s van Tesla zelfrijdend te maken. “In de Verenigde Staten moet de hiervoor benodigde technologie onder de noemer Full Self Driving in het hele land worden gelanceerd en, afhankelijk van de regelgeving, mogelijk ook in Europa”, aldus Musk.

Anderen dienen zich dus te focussen op het op peil houden van de productie van olie en gas.

 

 

Reageren is niet mogelijk.