Porsche ontwikkelt dak tent voor de 911

0

Waarom is de Porsche 911 zo geliefd? Omdat het een sportwagen is die dagelijks bruikbaar zou zijn. Dus ook tijdens vakantiedagen. Porsche levert hiervoor zelf min of meer het bewijs voor door voor haar 911 een dak tent te ontwikkelen. Dus na ’s ochtends naar het werk te hebben gereden met de iconische sportwagen, kan er in de lunchpauze even worden afgereageerd op een circuit om vervolgens koers te zetten richting de bergen om aldaar al kamperend van de stilte te genieten.

De nieuwe dak tent die Porsche ontwikkeld heeft, past overigens ook op de Macan, Cayenne, Panamera of Taycan. Met een binnenruimte van 1,30 x 2,10 meter is er net voldoende plek om 2 personen van een goede nachtrust te laten genieten. Een hoogkwalitatieve polyfoam matras moet er voor zorgen dat men ’s ochtends niet opstaat met een ‘houten’ rug. De zijkanten van de tent zijn gemaakt van een luchtdoorlatende katoenen stof met ruitmotief terwijl 3 raampjes (waarvan 1 in het dak) voor  verkoeling (en zicht op de sterren) zorgen. Porsche voorziet de ramen standaard van muggengaas.

Porsche911daktent2

Klap je tent in, dan blijft er een hardcover over die ontwikkeld werd in het Weissach R&D centrum van Porsche; dezelfde plaats waar modellen zoals de 911 GT3 (VIDEO) en GT3 RS worden klaargestoomd. Het enige nadeel aan de dak tent is dat de topsnelheid van de Porsche hiermee begrensd wordt tot 130 km/u. Al speelt dit probleem formeel natuurlijk alleen in Duitsland. Voor de buitenkant kan je kiezen uit de kleurencombinaties zwart/lichtgrijs of zwart/donkergrijs; in beide gevallen met een matzwart Porsche-logo.

Porsche911daktent5

Porsche Tequipment, de distributeur van originele accessoires voor de auto’s uit Stuttgart-Zuffenhausen gaat de 56 kilo wegende dak tent verkopen. De maximale belading is 190 kg voor modellen met dak rails (de Macan en Cayenne) of 140 kg als die ontbreken (zoals bij de 911). De eerste leveringen tent zijn gepland voor november. Niet meteen de warmste maand van het jaar, maar er komen extra accessoires zoals een geïsoleerde binnentent en een verwarmde deken. Het blijft immers een Porsche. Dat blijkt ook uit het prijskaartje aan de dak tent: in Duitsland vraagt Porsche er 4.980 euro voor. De prijzen van de accessoires zijn nog niet bekend.

Porsche911daktent4

Reageren is niet mogelijk.