Prijs vergelijking Toyota Supra met handbak

0

De GR Supra van Toyota was tot nu toe alleen met een automatische transmissie leverbaar, maar vanaf nu is de sportcoupé er ook met een handgeschakelde 6-bak. Daarmee kan worden weggereden vanaf 94.995 euro.

Toyota heeft voor de ontwikkeling van de GR Supra samengewerkt met BMW. Die gebruikt de onderhuidse basis voor de Z4. De aandrijflijnen (2,0 liter 4 cilinder en 3,0 liter 6 cilinder) van beide sportwagens zijn identiek en dit betekende dat een automatische transmissie (de 8-traps unit van ZF) verplichte kost was. Tot deze maand, want Toyota heeft een handgeschakelde versie van de 6 cilinder uitvoering aan het bestelmenu toegevoegd. Het betreft een transmissie van BMW met 6 versnellingen.

ToyotaSupraHandbak3

Is het opmerkelijk dat BMW die handgeschakelde 6-bak zelf niet in haar Z4 monteert? Niet perse. De Z4 is bedoeld om zoveel mogelijk open mee te rijden en in de praktijk betekent dat relaxt cruisen. Daar past een automatische transmissie het beste bij. Toyota positioneert de GR Supra als een volbloed sportwagen. Vandaar dat haar versie niet ‘Supra’ heet, maar ‘GR Supra’. Het lijkt er op dat de doelgroep van Toyota een groter verlangen heeft naar een handgeschakelde transmissie dan die van BMW. Met name klanten op de Noord Amerikaanse markt zouden liever zelf van verzet willen wisselen in de GR Supra.

Toyota BMW Ford Mazda Porsche
GR Supra 4 GC Mustang MX-5 RC Cayman
3.0i H6 M 5.0 V8 SAG 194 2.0 H6
L.Premium GT Sportive
94.995 euro 128.862 euro 110.835 euro 52.390 euro 93.600 euro

De Nederlandse importeur van Toyota lift daar nu op mee door die GR Supra met handgeschakelde transmissie in het leveringsgamma op te nemen. Klanten kunnen kiezen uit de smaken Legend Premium en Legend Premium Special Edition. Die kosten respectievelijk 94.995 euro en 96.995 euro. Daarmee is het duo 5.600 euro duurder dan de 3,0 liter uitvoering met 8-traps automaat. De handbak wordt dus duur betaald. Ook bij BMW en Ford. En eigenlijk ook bij Porsche, die voor hetzelfde geld ‘slechts’ een 2,0 liter 4 cilinder versie levert.

ToyotaSupraHandbak4

Reageren is niet mogelijk.