Genesis opent tweede studio in Duitsland

0

Het is zover: nadat in het voorjaar van 2021 de eerste Duitse Genesis Studio in München werd geopend, is nu de tweede vestiging in Frankfurt am Main in gebruik genomen. Autointernationaal.nl was bij de opening aanwezig.

De nieuwe Frankfurt Genesis Studio bevindt zich midden in het stadscentrum, meer bepaald in de “Große Eschenheimer Straße 14”. Praktisch is dat de parkeergarage Myzeil ernaast ligt. Er is dus voldoende parkeergelegenheid, ook al is de uur prijs van 5 euro wat overdreven.

GenesisDuitslandStudio12

Ongeveer 120 gasten zijn uitgenodigd voor de openingsceremonie, waaronder de Koreaanse consul-generaal Kyungseok Ko, die de spits af beet tijdens de viering met een toespraak in het Duits voor de lokale werknemers van Genesis, waaronder Lawrence Hamilton (Managing Director Genesis Motor Europe), Delf Schmidt (Managing Director Genesis Motor Germany) en Carsten Pittelkow (Studio Manager Frankfurt).

GenesisDuitslandStudio6

3 modellen van de Zuid Koreaanse premium fabrikant zijn van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 18.00 uur te zien in de studio; een moderne showroom van 300 vierkante meter. Voor wat meer privacy zijn er nog 2 spreekkamers die direct verbonden zijn met de showroom. Staat het door jou gewenste model er niet tussen, dan kan het zijn dat deze nog in de parkeergarage staat.

GenesisDuitslandStudio4

Hier kan het voertuig samen met de adviseur worden bekeken en is het eventueel beschikbaar voor een korte proefrit. Hoewel de studio geen klassieke autodealer is, kan men daar zeker een auto kopen. Deze wordt dan overigens direct bij de klant thuisbezorgd door een Genesis auto transporter. Ook zijn de door Genesis verkochte wallboxen te zien die bij aankoop van een auto kunnen worden besteld.

GenesisDuitslandStudio11

Een pop-up kerstmarkt vestigt de aandacht op de nieuwe studio, die pal voor de deur van de locatie opent. Een loungetent, inpakservice en Koreaanse foodtruck laten de gasten proeven van de Koreaanse gastvrijheid.

GenesisDuitslandStudio

De kerstmarkt is elke vrijdag en zaterdag geopend van 14.00 tot 19.00 uur in de 3 december weekenden voor kerst.

GenesisDuitslandStudio5

Op zich zouden de elektrische modellen van Genesis het ook goed doen in Nederland, maar wij kopen minder dure auto’s dan onze oosterburen of bijvoorbeeld de Britten. Althans, goedkopere modellen zijn als gevolg van de hoge belasting vaak al duur genoeg.

GenesisDuitslandStudio2

Toch is het een kwestie van tijd totdat Genesis actief zal worden op de Nederlandse automarkt. Het huidige succes van moederbedrijf Hyundai en zustermerk Kia geeft aan dat 2023 wel eens het juiste moment daarvoor zou kunnen zijn.

Reageren is niet mogelijk.