Chique actie: Mini Clubman Untold Edition

0

Mini is 2023 begonnen met het actievoeren voor de moeizaam verkopende Clubman. Dat doet zij met een speciale uitvoering genaamd Untold Edition. Die combineert een sportieve inborst met een chique aankleding.

Het is de verwachting dat de Clubman later dit jaar uit productie zal worden genomen. Een directe opvolger is niet gepland, maar Mini fans die de Hatch te klein vinden en de Countryman te groot, zullen straks kunnen opteren voor de Aceman, een cross-over model. Vanuit deze optiek zou het dus kunnen zijn dat wij hier te maken hebben met een uitzwaai uitvoering van de Clubman.

MiniClubmanUntold3

De Untold Edition heeft een aankleding die een mix is van ‘sportief’ en ‘luxe’. Zo kenmerkt het uiterlijk zich door een goudkleurige omlijsting van de grille, speciale 18 inch velgen met ook hier goudkleurige accenten (Refined Brass) en 5 speciale strepen van neus tot kont. Het design van de voor- en achterbumper is geïnspireerd op de John Cooper Works Aerodynamic Kit en sluit volgens Mini aan op het pittige en wendbare karakter van het actiemodel.

MiniClubmanUntold4

Het interieur van de Clubman Untold Edition is voorzien van een Carbon Black afwerking of, zoals hier afgebeeld, Sage Green gekleurd leer. Die kleur keert ook terug op het dashboard, waarop je wederom goudkleurige (Brushed Brass) accenten aantreft. Ook zit er op de dorpels, op het stuurwiel en in de deurpanelen een streepjespatroon in de stijl van de striping op de carrosserie.

MiniClubmanUntold6

De hemelbekleding in antraciet en de sportstoelen in Mini Yours Leer Lounge Carbon Black of Sage Green zorgen volgens de importeur voor een extra sportieve en exclusieve ambiance in het interieur. Lichtgekleurde stiksels en stoffen inserts op de rugleuningen benadrukken de stijlvolle uitstraling van het interieur. Bij het dashboard worden lichtaccenten in Sage Green gecombineerd met exclusieve oppervlakken met streepjespatroon en groene afwerking. De omlijsting in Refined Brass van de luchtuitstroomopeningen ziet er volgens Mini bijzonder elegant uit. Op de vloermatten en de onderste spaak van het met Nappaleder beklede sportstuurwiel is het ‘Mini Untold Edition’ embleem te zien.

MiniClubmanUntold7

Behalve exclusieve designelementen biedt de Untold Edition ook een royalere uitrusting met onder meer een glazen panorama dak, elektrisch verwarmde voorstoelen, een Harman Kardon Sound System, het Mini Excitement Pack, de Mini Drive Modes en het lichtpakket. Het standaard aanwezige navigatiesysteem wordt bediend via een 8,8 inch touchscreen in het centrale instrumentencluster en is onder andere voorzien van smartphone integratie voor Apple CarPlay en andere apps. De nieuwste generatie van het besturingssysteem optimaliseert volgens Mini snelle en intuïtieve bediening van voertuigfuncties, audio, communicatie, navigatie en andere apps. Live widgets op het 8,8 inch touchscreen kunnen worden gebruikt om de gewenste menu-items te activeren. Net als bij een smartphone kan dat door middel van veegbewegingen.

MiniClubmanUntold8

Het hier afgebeelde exemplaar van de Clubman Untold Edition is in Sage Green gespoten met eveneens donkergroene kunststof wielkastranden. Het actiemodel is ook verkrijgbaar in de kleur Midnight Black. Kopers van een Saga Green exemplaar kunnen indien gewenst de spiegelkappen, portiergrepen, uitlaatstukken, logo’s , modelaanduiding en het dak in het zwart laten uitvoeren.

MiniClubmanUntold5

Mini gaat de Clubman Untold Edition leveren in 2 uitvoeringen: als Cooper S (53.900 euro) en als JCW ALL4 (77.750 euro). De laatste is dus een stuk duurder, maar dan krijg je wel extra veel sportieve accenten, een 128 pk sterkere 2,0 liter motor (306 pk in plaats van 178 pk) en vierwielaandrijving. Daarmee kan de Clubman Untold Edition in slechts 4,9 seconden naar 100 km/u sprinten. De topsnelheid bedraagt 250 km/u. Beide uitvoeringen beschikken standaard over een 8-traps Steptronic Sport automatische transmissie.

MiniClubmanUntold2

 

 

Reageren is niet mogelijk.