Audi e-Tron GT Competition overtreft zichzelf in looks en luxe

0

Audi introduceert de e-Tron GT Competition. Volgens de importeur overtreft deze uitvoering qua looks en luxe de reguliere versies van de elektrische liftback.

Bij de nieuwe Competition uitvoering is de Singleframe grille uitgevoerd in carrosseriekleur en zorgt het optiekpakket ‘Zwart’ samen met extra donker getint privacy glass volgens Audi voor spannende contrasten. “De 20 inch lichtmetalen velgen in 5-dubbelspaaks ‘offset’ design met delen in contrastkleur orion zwart ronden het stijlvolle en sportieve plaatje optisch af”, zo schrijft de importeur in haar persbericht.

AudiEtronGTcompetition2

Luxe biedt de e-Tron GT Competition onder andere in de vorm van een Bang & Olufsen sound system. Dankzij het lichtpakket ‘Plus’ met ambient lighting is zelfs de lichtkleur aan te passen aan de muziek. Uiteraard zijn de sportstoelen voorin elektrisch verstelbaar. Voor de bestuurdersstoel is ook een geheugenfunctie inbegrepen. Adaptieve luchtvering maakt het volgens Audi mogelijk om te kiezen voor een uitgesproken sportieve onderstelafstemming of juist het comfort van een limousine. Voor maximale veiligheid is het assistentiepakket ‘Tour’ standaard. Inbegrepen zijn adaptieve cruise control, afslag- en uitwijk assistent, emergency assist en de vooruitziende efficiency-assistent. “Ook de file assistent en active lane assist dragen bij aan ontspannen en veilig rijden”, zo schrijft de importeur.

AudiEtronGTcompetition3

De e-Tron GT Competition beschikt over een systeemvermogen van 476 pk en Quattro vierwielaandrijving. De 83,7 kWh accu verleent de Audi een actieradius van 492 kilometer (WLTP). Dankzij de slimme 800 Volt technologie duurt het opladen van de accu (van 5 procent naar 80 procent van de maximale capaciteit) bij een snel laadpunt slechts 22,5 minuten. De e-Tron GT Competition staat in de Audi prijslijst voor 112.905 euro. De reguliere versies zijn er vanaf 110.915 euro.

Reageren is niet mogelijk.