Mazda CX-5 blijft populairste trekauto

0

De meest populaire caravantrekker van Nederland is voor het vijfde opeenvolgende jaar de Mazda CX-5, zo blijkt uit het grote ACSI FreeLife Magazine Trekauto onderzoek dat sinds 2018 elk jaar wordt gehouden.

Volgens het onderzoek over het jaar 2022 is 8,4 procent van alle trekauto’s in Nederland een Mazda CX-5. Sinds 1965 is ACSI campingspecialist in Europa en onder bijna 5.000 respondenten heeft ACSI het onderzoek uitgevoerd.

Tekenen dat Mazda’s koppositie in gevaar komt zijn er niet. Met een marktaandeel van 9,91 procent voert de Mazda CX-5 namelijk ook de lijst met meest verkochte nieuwe auto’s onder caravanbezitters aan. Mazda als merk staat ook op de eerste plaats met 13,96 procent bij het marktaandeel nieuw aangeschafte trekauto merken.

Uit het ACSI FreeLife magazine Trekauto onderzoek komt ook naar voren dat caravanbezitters in relatief jonge auto’s rijden. Caravanbezitters schaffen hun auto vaak nieuw aan (40 procent), iets meer dan de helft van alle auto’s is niet ouder dan 5 jaar en 87 procent is niet ouder dan 10 jaar.

De CX-5 e-Skyactiv G heeft in 194 pk uitvoering een toelaatbaar trekgewicht van 2.000 kg. Voor de 165 pk versie is dit 1.800 kg. Deze Mazda’s zijn volgens de importeur daardoor uitstekende auto’s voor het trekken van bijvoorbeeld een caravan, vouwwagen of trailer. “De benzinemotoren van de CX-5 zijn bovendien standaard uitgerust met de intelligente Mazda M Hybrid-technologie”, zo staat in het persbericht. Autointernationaal.nl ziet daarvan niet direct het verband met trekauto kwaliteiten, maar het is begrijpelijk dat de importeur ook even wil laten weten dat haar populaire SUV meedoet aan de hybride mode.

De modeljaar 2023 uitvoering van de CX-5 is leverbaar in 5 verschillende uitvoeringen: Center-Line, Advantage, Exclusive-Line, Newground, Homura en Takumi. De vernieuwde editie heeft verbeteringen op het gebied van gebruiksgemak (Mi-Drive rij modus keuze) en rijdynamiek ondergaan.

Reageren is niet mogelijk.