BMW voert elektrificatietempo op

0

BMW verwacht op haar autoactiviteiten dit jaar een winstmarge van 8 tot 10 procent te kunnen realiseren. Ook zegt de fabrikant er naar te streven haar prijzen voor het eerst in jaren op een stabiel niveau te houden.

De overgang naar volledig elektrische voertuigen gaat volgens BMW sneller dan gepland. De autofabrikant uit München verwacht daarom dat over 2 jaar (in 2025) al een kwart van de verkopen gerealiseerd zal kunnen worden met dergelijke auto’s. In 2026 moet het verkoopaandeel zijn gestegen tot een kleine 35 procent. BMW verwacht ruim voor 2030 met haar elektrische modellen een verkoopaandeel van meer dan 50 procent te bereiken. In deze periode zal het gamma gestaag worden uitgebreid. Zo wordt de nieuwe X2, die later dit jaar debuteert, direct leverbaar in een volledig elektrische uitvoering (de iX2). Dat de volledig elektrische variant van de nieuwe 5-serie, de i5, ook te koop zal zijn als Touring, werd gisteren al gemeld.

Ondanks dit positieve vooruitzicht, sluit men in München niet uit dat de groei van de verkoop van emissievrij voertuigen, die in 2022 verdubbelde tot meer dan 215.000 exemplaar, dit jaar iets zal vertragen. Vorig jaar betrof 1 op de 11 verkopen een volledig elektrische auto. BMW had eerder deze maand al bekendgemaakt een kleine 20 miljard euro winst te hebben gemaakt in 2022.

Reageren is niet mogelijk.