Nieuwe Opel Crossland krijgt Astra als basis

0

Er zijn grote veranderingen gepland voor de volgende generatie Opel Crossland. Voor de nieuwe editie, die in 2024 zijn debuut beleeft, gaat het EMP2 platform van de Astra gebruikt worden. Mede hierdoor groeit de Crossland van de huidige 4,22 meter naar ruim 4,30 meter. Ook wordt de tweede generatie een stuk breder.

Net als zijn neef Citroën C3 Aircross heeft de huidige Opel Crossland het verouderde EMP1 platform als basis. Dit onderstel kan niet geëlektrificeerd worden; iets wat ondenkbaar is voor het bliksemmerk dat zo snel mogelijk volledig elektrisch wil gaan. Daarom erft de nieuwe Crossland het EMP2 platform dat momenteel reeds onder de Opel Astra en de Peugeot 308 te vinden is.

Hoewel de nieuwe Crossland in Nederland alleen in elektrische vorm zal worden aangeboden, valt niet uit te sluiten dat hij op bepaalde markten ook leverbaar wordt met een verbrandingsmotor. Als dat het geval is, is de kans groot dat het om het nieuwe 1.2 PureTech Hybrid 48 Volt blok van 136 pk gaat. Deze motor, die de Peugeot 3008 en 5008 in juni als eersten zullen adopteren, wordt gecombineerd met een compleet nieuwe 7-traps automaat met dubbele koppeling van Punch Powertrain. Onder de streep moet dit, in vergelijking met de huidige 1.2 PureTech motor en de conventionele 8-traps automaat van Aisin, een aanzienlijk lager verbruik en minder CO2-uitstoot opleveren.

Naast dit benzineblok zal de tweede generatie Crossland leverbaar worden met de nieuwe elektromotor van 156 pk die eind vorig jaar werd ingehuldigd door de bijgepunte DS 3. Met een actieradius van 400 kilometer zal de Opel zonder angst de stad kunnen verlaten.

Dankzij het gebruik van het EMP2-platform zal de nieuwe Opel Crossland een stuk ruimer worden. Logisch, want met een lengte van meer dan 4,30 meter wordt de nieuwe Opel Crossland een van de grotere jongens in zijn segment. Het ligt voor de hand dat hij prijstechnisch tussen de Mokka en Grandland in zal worden gepositioneerd. Opel creëert met deze herschikking wel een vacature voor een nieuwe ‘instap- SUV’ van maximaal 4,10 meter.

 

Reageren is niet mogelijk.