Prijs vergelijking Ineos Grenadier

0

De Ineos Grenadier, volgens de ontwerpers de échte opvolger van de Land Rover Defender is nu ook te bestellen in Nederland. De prijzen beginnen bij 170.064 euro.

Mocht bovengenoemd tarief jou afschrikken, dan kan je ook opteren voor de grijskentekenversie. Die zogeheten Station Wagon is bij ons leverbaar vanaf 68.650 euro. De grijskentekenversie, Utility Wagon genaamd, is echter niet bestemd voor particuliere rijders, ondanks de aanwezigheid van een achterbank en dus 5 zitplaatsen (achterste zijruiten ontbreken echter). Boven houdt Autointernationaal.nl zich niet of nauwelijks bezig met bedrijfswagens, dus in deze prijsvergelijking is de hoofdrol weggelegd voor de Ineos Grenadier met geel kenteken.

Ineos…………. LandRover MercedesBenz Toyota………..
Grenadier Defender 130 G-klasse Land Cruiser
3.0d D250 400d 2.8 D4-D
Field Master SE Executive
177.064 euro 152.913 euro 222.577 euro 141.395 euro

Voor bovengenoemde 170.064 euro krijg je de kale basisversie. De Ineos Grenadier is in eerste instantie alleen leverbaar met 3,0 liter 6 cilinder-in-lijn motor, waarbij keuze is uit een benzine- en een dieselversie. Het gaat hierbij om de bekende blokken van BMW met een vermogen van respectievelijk 286 pk en 249 pk. Het schakelwerk wordt verzorgd door een 8-traps automaat van ZF en vierwielaandrijving is natuurlijk standaard. Deze aandrijflijn is een van de beste in zijn soort, maar lust wel een slok. Dat verklaart de hoge prijs voor de versie met geel kenteken: een groot deel van dit bedrag is CO2 belasting in de vorm van BPM. Op termijn komt Ineos met een waterstof variant van de Grenadier. Daarvoor wordt samengewerkt met Hyundai.

De Grenadier Station Wagon is er in 2 uitvoeringen: Trailmaster Edition en Fieldmaster Edition. Die eerste is volledig gericht op offroad-gebruik, met onder meer stalen velgen en een snorkel. De Fieldmaster Edition staat natuurlijk ook zijn mannetje in het terrein, maar ziet er met zijn lichtmetalen velgen wat geciviliseerder uit. Als Trailmaster Edition omvat de standaarduitrusting van de Grenadier 17 inch wielen met offroad-banden, extra bevestigingsmogelijkheden voor (offroad-)accessoires, een ladder om gemakkelijker bij spullen op het dak te kunnen, een extra accu, externe laadaansluitingen voor accessoires, bedieningspaneel met elektrische voorbereiding voor extra accessoires en op technisch vlak beschik je over vergrendelbare differentiëlen voor en achter. Moderne technologie is er in de vorm van een achteruit rij camera, parkeersensoren, verwarmbare buitenspiegels en een anti-diefstalalarm.

Standaard wordt de Grenadier geleverd in gebroken wit. Daarnaast is er een scala aan andere kleuren beschikbaar. Optioneel kan het dak een contrasttint krijgen. Ook het ladderchassis kan in een andere kleur dan de carrosserie worden uitgevoerd. Lichtmetalen velgen zijn er in de maten 17 en 18 inch. De stalen exemplaren zijn er overigens ook in een maatje groter. De opschriften op de bandwangen vervallen dan.

Er zijn voor het interieur 3 bekledingsvarianten: Utility Trim met zwart/grijze stof en een Leather Trim in zwart of zwart/grijs. In combinatie met de lederen bekleding is stoelverwarming standaard. Voor diegenen die echt het terrein in willen, is de gemakkelijk te reinigen Heavy Duty bekleding een aanrader. Optioneel zijn ook stoffen vloerbekleding en -matten. Tegen meerprijs kan de Grenadier ook worden voorzien van zaken als safari-ramen, extra getinte warmte werende ruiten, rock sliders om de dorpels te beschermen, een dak rek met led lichtbalk, een geïntegreerde lier (voor gewichten tot 5,5 ton), een Recovery Kit en de trekhaak, een bagage rek voor in het interieur, een  bagage management systeem en een tafel die aan de binnenkant van de achterdeur kan worden bevestigd.

De prijs vergelijking is gebaseerd op de meer civiele Fieldmaster Edition met 6 cilinder dieselmotor.

Reageren is niet mogelijk.