Prijs vergelijking vernieuwde Mazda 2

0

De prijzen van de vernieuwde Mazda 2 zijn bekend. Begin juni staat het bijgepunte model in de showrooms. Mazda spreekt van een “scherpe instapprijs”, maar de genoemde 21.290 euro is 1.500 euro meer dan de ‘2’ voor de update kostte. Het private leasetarief start bij 369 euro per maand (op basis van 60 maanden en 10.000 km). De vernieuwde Mazda 2 is per direct te bestellen.

De nieuwste versie van de B-segment aanbieding van Mazda is voortaan voorzien van een vernieuwd exterieur- en interieurdesign en kan besteld worden in 2 nieuwe carrosseriekleuren. Verder is er een nieuwe uitrustingsstructuur en zijn er 2 special edition modellen. De handgeschakelde e-Skyactiv G 90 uitvoering is voorzien van de M Hybrid technologie. Dat zorgt voor een iets lagere CO2 uitstoot: 107 gram/km voor de handgeschakelde uitvoering. Voorheen was dat 109 gram.

Mazda2modeljaar2023n

De Mazda 2 is voorzien van een nieuwe frontstyling met een aangepast design voor de grille en voorbumper. Daarnaast is er een toevoeging van de nieuwe carrosseriekleuren Aero Grey en Air Stream Blue, waarmee het totaal aantal beschikbare kleuren op 11 komt. De nieuwe uitrustingsniveaus heten Centre-Line en Exclusive-Line. Het interieur is volgens Mazda naar een hoger kwaliteitsniveau getild met een nieuwe afwerking van zowel het instrumentenpaneel als de ventilatieroosters en de portierpanelen. Verder is er een vernieuwde bekleding. Elke exterieurkleur heeft een eigen stijl, doordat de grille, de wieldoppen (bij de Centre-Line) en het dashboard verschillen op basis van de exterieurkleur.

Mazda2modeljaar2023o

De 2023 modeljaaruitvoering van de Mazda 2 is uitgerust met onder andere standaard led koplampen, handbediende airconditioning, een 8 inch display voor het multimediasysteem (met Apple Carplay (draadloos) en Android Auto), Cruise Control, uitgebreide stuur & stoel verstelling en elektrische ramen voor & achter. De Centre-Line is beschikbaar vanaf 21.290 euro en de Exclusive-Line vanaf 25.290 euro. Optioneel is er bij de Centre-Line uitvoering een Convenience & Connectivity Pack verkrijgbaar voor 1.500 euro. Dit pakket bestaat uit stoelverwarming vóór, een licht-/regensensor, Climate Control, Advanced Smart City Brake Support (SCBS) en Blind Spot Monitoring (BSM). Bij de de Exclusive-Line uitvoering is het Driver Assistance Pack verkrijgbaar voor een meerprijs van 2.000 euro. Dit pakket bestaat uit een Active Driving display, een 360 graden View Monitor, adaptieve led koplampen (ALH), Traffic Sign Recognition (TSR), een geïntegreerd navigatiesysteem, Advanced Smart City Brake Support Rear (SCBS-R), Smart Brake Support (SBS), Mazda Radar Cruise en Driver Attention Alert (DAA).

Mazda……………. Dacia……………… KIA………………….. Seat………………..
2 Sandero Stepway Rio Ibiza
e-Skyactiv G 90 TCe 110 T-GDI 100 MHEV 1.0 MPI
Centre-Line Expression ComfortLine Reference
21.290 euro 21.500 euro 21.895 euro 21.900 euro
Mazda……………. Citroën…….. Nissan……… Toyota………
2 C3 Micra Yaris
e-Skyactiv G 90 PureTech 110 IG-T 92 1.5 VVT-i
Exclusive-Line C-Series Tekna Active
25.290 euro 25.890 euro 25.640 euro 24.850 euro
Mazda……………. Honda………. Mazda………. Skoda……….
2 Jazz 2 Fabia
Skyactiv G 90 AT 1.5 Hybrid Hybrid 1.0 TSI 110  DSG
Homura Aka Elegance Agile Monte Carlo
29.290 euro 28.880 euro 28.490 euro 28.295 euro

De nieuwe speciale uitvoeringen Homura en Homura Aka geven het modelgamma van de ‘2’ volgens Mazda een sportieve uitstraling. Zij zijn beschikbaar vanaf 24.290 euro en kenmerken zich door een specifiek ontworpen grille, speciale lichtmetalen velgen, unieke kleuren schema’s voor zowel het exterieur als het interieur. De standaarduitrusting van beide Homura uitvoeringen omvat een zwarte afwerking van de grille, zwarte buitenspiegelkappen, 16 inch lichtmetalen velgen, rode accenten voor & achter, specifiek vormgegeven interieurs met zwarte stoel- en portierbekleding, rode stoelstiksels en donkerrode ringen rond de ventilatieroosters. Naast de standaard Apple Carplay (draadloos) en Andriod Auto kan ook gekozen worden voor een geïntegreerd navigatiesysteem voor 500 euro op beide uitvoeringen. De meest luxe uitvoering Homura Aka is verkrijgbaar vanaf 26.290 euro en heeft onder andere een luxer half-lederen interieur met rode bies, 16 inch lichtmetalen velgen in Black Machined, een luxer afgewerkt interieur, zwarte dakafwerking en smart keyless entry. Ook de Homura Aka kan optioneel voorzien worden van het Driver Assistance Pack.

Mazda2modeljaar2023m

Voor de aandrijving van de vernieuwde Mazda 2 zorgt de bekende Skyactiv-G 1,5 liter benzinemotor. Die is er in een 90 pk uitvoering met een 6-traps automaat (verkrijgbaar vanaf 24.290 euro) en in een even sterke variant met mild hybrid-technologie en een handgeschakelde 6-bak. Die heeft een instapprijs van 21.290 euro. De automatische transmissie kost dus 3.000 euro extra. Dat is best fors.

Mazda2modeljaar2023p

 

Reageren is niet mogelijk.