Rennen naar de dealer: Volvo XC40 Essential

0

De Volvo XC40 is ongekend populair en staat op dit moment op plek 2 in de ranglijst van best verkopende, volledig elektrische auto’s in Nederland. Na een recente upgrade van de actieradius van de SUV is er nu opnieuw goed nieuws: de XC40 Pure Electric komt in een gelimiteerde oplage beschikbaar in Essential uitvoering.

De Essential versie profiteert net als de reguliere varianten van de XC40 Pure Electric van de verbeterde aandrijflijn die hebben geresulteerd in  krachtigere prestaties in combinatie met een lager verbruik (16,8 kWh per 100 km). De Single motor met aandrijving op de achterwielen levert 238 pk. De accu heeft een capaciteit van 69 kWh. Hierdoor heeft de XC40 Pure Electric Essential een range van 467 km (WLTP). Verder kan de Volvo 135 kW snel laden.

De XC40 Pure Electric Essential is grotendeels gebaseerd op de Core uitvoering. Dit betekent dat de standaarduitrusting onder andere City Safety met vele geavanceerde veiligheidssystemen, Dual Zone climate control, voorstoelen met 4-voudig verstelbare lendensteunen plus zitting verlenging, Google infotainment, een navigatiesysteem en een Park Assist camera achter omvat. De XC40 Pure Electric Essential is voorzien van Silver Dawn metallic lak en wordt geleverd met 19 inch lichtmetalen velgen die voorzien zijn van All Season banden. Het standaard Care package geeft 3 jaar zekerheid met garantie en onderhoud.

De Essential uitvoering heeft een prijs van 45.995 euro (fiscale waarde: 44.830 euro). Hiermee komt hij in aanmerking voor de subsidie ter waarde van een bedrag van 2.950 euro voor privé-aankopen (SEPP). De XC40 Essential is vanaf vandaag via de website of bij de Volvo dealer te bestellen, maar de oplage is zoals gezegd beperkt. Hij is ook leverbaar via Private Lease vanaf 689 euro per maand (o.b.v. 60 maanden/ 10.000km) en komt dan in aanmerking voor 61 euro subsidie per maand (voor 48 maanden).

Reageren is niet mogelijk.