Geen Belgische autosalon in 2024

0

In 2024 zal er geen Autosalon van Brussel georganiseerd worden. Dat heeft de Raad van Bestuur van Febiac besloten, zo meldt de Belgische zusterorganisatie van de RAI Vereniging. Onder meer het afhaken van zwaargewicht D’Ieteren, de importeur van alle automerken van de Volkswagen Groep, heeft daarbij een grote rol gespeeld.

“Aangezien de voorwaarden niet aanwezig zijn, heeft de Raad van Bestuur besloten de organisatie voor een show in 2024 niet voort te zetten”, zo valt in een persbericht te lezen. De woordvoerder van Febiac geeft aan dat de 95 procent marktrepresentativiteit die het autosalon dit jaar had, door het afhaken van d’Ieteren, niet meer bereikt zal worden. Daarom is besloten om volgend jaar geen salon te laten plaatsvinden.

Overigens zijn er diverse andere importeurs die sowieso in 2024 niet mee zouden doen met een grote stand. Merken die dit jaar hun deelname aan het autosalon van Brussel bescheiden hielden, zijn Mercedes, Volvo en Jaguar Land Rover. Toch zijn er fabrikanten die nog wel geloofden in de show, zoals Renault. “Wij waren bij de believers en waren van plan om stevig te investeren in het autosalon van Brussel om er met wereldpremeurs uit te pakken”, aldus een woordvoerder. “Volgens ons had Brussel de plaats van Genève in kunnen nemen”.

Het autosalon van Brussel trok dit jaar 271.057 bezoekers. Volgend jaar moest er in Brussels Expo een “grote editie” volgen, inclusief bedrijfsvoertuigen. Volgens de plannen zou de 2024 editie van het autosalon plaatsvinden van 12 tot 24 januari.

Reageren is niet mogelijk.