Lamborghini gaat elektrisch met de Lanzador

0

Lamborghini fans zijn de Estoque wellicht niet vergeten. Die conceptstudie voor een praktischer (4-persoons) model kreeg na veel wikken en wegen geen productievervolg. Althans tot nu toe, want nu komt Lamborghini met de Lanzador. Deze conceptstudie gaat het productiestadium waarschijnlijk wel halen. Als je door jouw wimpers kijkt, zie je de Estoque alsnog. Al is dit keer de klassieke verbrandingsmotor vervangen door elektrische aandrijving.

Ja, je kijkt hier dus naar de eerste volledig elektrische Lamborghini ooit. Eerder dan de officiële onthulling plaats zal vinden, zijn de foto’s vroegtijdig op het internet gelekt. Kort door de bocht is de Lanzador een soort Huracán Sterrato (vanwege de extra bodem vrijheid) met een stel elektromotoren en 2 extra stoelen.

LamborghiniLanzador5

Of een Urus zonder achterdeuren of V8 en een sterker aflopende achterzijde. En omdat het een sportwagen noch een SUV is, is het een cross-over. Het gemis van akoestisch genot van een V10 of V12 wordt goedgemaakt door veel visueel plezier dankzij het fraaie design.

LamborghiniLanzador3

Aangezien het hier dus om vroegtijdig uitgelekte foto’s gaat, blijven de specificaties nog even geheim. Maar je kan er vergif op innemen dat de Lanzador over vierwielaandrijving beschikt. Daarnaast zal de klant kunnen rekenen op minimaal 1.300 pk aan vermogen, terwijl het qua actieradius evenmin sappelen zal zijn.

LamborghiniLanzador6

Lanzador betekent, heel letterlijk vertaald uit het Spaans, iets van ‘werper’. Lamborghini vernoemt auto’s traditioneel naar Spaanse vechtstieren en de Lanzador zal geen uitzondering zijn.

LamborghiniLanzador4

Het is de bedoeling dat de productieversie van de Lanzador conceptstudie, die zijn publieksdebuut tijdens de Monterey Car Week,  in 2028 klaar is. Wellicht alsnog voorzien van achterportieren of tegenovergesteld scharnierende extra deurtjes.

LamborghiniLanzador7

Grote kans dat er dan sprake zal zijn van de goedkoopste Lamborghini uit het gamma. Niet omdat de Lanzador een relatief simpele afwerking gaat krijgen maar omdat er vanwege de elektrische aandrijving geen BPM betaald hoeft te worden. Al kan dat in 2028 anders zijn.

LamborghiniLanzador8

 

 

Reageren is niet mogelijk.