Politie ongepast: Ford stopt met de Kuga

0

Leed de politie bij de selectie van nieuwe automodellen om boeven mee te gaan vangen aan tunnelvisie? En begaat zij hiermee net zo’n blunder als bij het C2000 communicatiesysteem? Ford stopt namelijk met de Kuga. En dat is juist een van de modellen die (samen met de BMW X1) vanaf 2025 het stokje van de vermaledijde Mercedes B-klasse over moet nemen.

In 2025 stopt Ford in Noord Amerika namelijk met de productie van de Kuga. Hiermee is niet gezegd dat er dan ook geen exemplaren meer in Europa geproduceerd gaan worden, maar een opvolger is niet gepland. De Kuga in zijn huidige vorm is dus een ‘ van geleende tijd levend’  model dat nog geproduceerd zal worden zolang er vraag naar is, maar daarna valt het doen. Een elektrische SUV zal dan het stokje overnemen. Dat wordt een volledig in eigen beheer ontwikkeld model, maar niet de aanstaande Europese Explorer. Voor dat model wordt gebruik gemaakt van Volkswagen techniek, maar daar wil Ford niet mee door gaan. 

Ford wil de Kuga vanaf 2025 gaan inzetten. Dus ook in de jaren daarna zullen exemplaren van de stekker hybride SUV worden toegevoegd aan de vloot. Tegen die tijd zal de Kuga anders dan de X1 behoorlijk op leeftijd zijn. En het is de vraag hoeveel geld Ford dan nog zal steken in het up-to-date houden van de stekker hybride SUV.

 

Reageren is niet mogelijk.