Opel verkoopt wereldwijd aanzienlijk meer auto’s

0

Vorig jaar noteerde Opel, de Duitse dochteronderneming van Stellantis, de sterkste wereldwijde omzetgroei in meer dan 20 jaar. Maar in Duitsland stagneerde de autoverkoop daarentegen en daalde het marktaandeel.

Opel verkocht vorig jaar wereldwijd aanzienlijk meer auto’s en lichte bedrijfswagens dan in 2022. De afzet steeg met 15 procent naar 670.000 voertuigen, zo maakte de Duitse dochteronderneming van de Stellantis Group dinsdag in Rüsselsheim bekend. Dit was de sterkste groei in ruim 20 jaar. Vooral bedrijfswagens waren in 2023 in trek, met een verkoopstijging van 26 procent naar 125.000 stuks.

 

Het verkoopaandeel van elektrische auto’s is in Duitsland gedaald

Ongeveer 90.000 auto’s met batterij-elektrische aandrijving vertegenwoordigden een aandeel van 22 procent in de totale verkoop. Op de Duitse automarkt daalde het aantal registraties van emissievrije auto’s van Opel echter. Met een marktaandeel van 5 procent was bijna 1 op de 4 exemplaren (23,7 procent van de nieuw geregistreerde Opel-auto’s) een model op batterijen. Indien bedrijfsvoertuigen worden meegerekend, dan bedraagt het marktaandeel van Opel op haar Duitse thuismarkt iets meer dan 5 procent. In Turkije en Groot-Brittannië bedroeg het aandeel 6 procent.

Buiten Europa groeide de verkoop van Opel onevenredig met 62 procent tot ongeveer 110.000 voertuigen. Merkchef Florian Huettl beschouwde de cijfers als een duidelijk bewijs dat de strategie van het bedrijf werkt. Dat is een nogal rooskleurige voorstelling van zaken want Opel moest het in 2023 meer dan voorheen hebben van haar B segment modellen Corsa en Mokka. Voor het merk waar op de thuismarkt de voorkeur uitgaat naar grotere auto’s, is dat toch een probleem. De verkopen van de Astra namen vorig jaar bij onze oosterburen flink toe, maar die kunnen toch niet tippen aan de resultaten die Opel in het verleden in het C-segment bereikte. Om nog maar te zwijgen van grotere modellen.

Opel komt dit jaar met een opvolger voor de Crossland, Frontera genaamd. Daarnaast zal de Grandland worden afgelost. Mogelijk gaat de nieuwe Montery heten.

Reageren is niet mogelijk.