BYD wil meer Europese fabrieken

0

De Chinese autoproducent BYD heeft al een manier gevonden om zich aan een toekomstige verhoging van importheffingen op auto’s uit China te onttrekken: het bedrijf gaat ‘gewoon’ extra fabrieken in Europa bouwen. De nummer-2 van BYD, topvrouw Stella Li, denkt aan 2 of zelfs 3 fabrieken.

De kans dat de in de inleiding genoemde importheffing er komt, is groot. Dit betekent dat Chinese elektrische auto’s in Europa duurder zullen worden. Tenzij die binnen de grenzen van de Europese Unie gebouwd worden. BYD gaat sowieso een fabriek bouwen in Hongarije, maar zou ook interesse hebben in een productiefaciliteit in Italië.

BYD houdt dus serieus rekening met hogere importheffingen. De voorzitter van de Europese commissie, Ursula von der Leyen, heeft zich al laten ontvallen dat “de wereld overspoeld wordt met goedkope Chinese elektrische auto’s”. De prijzen zijn volgens haar zoveel lager, omdat de betreffende fabrikanten enorme subsidies van de staats krijgen. Hoewel een onderzoek naar deze vorm van vals spelen nog loopt, wijzen de eerste uitkosten er op dat dit inderdaad het geval is.

Reageren is niet mogelijk.