DS 3 tijdelijk als Givenchi

0

DS en Givenchy, een make-up merk, hebben samen een speciale versie van de ‘3’ ontwikkeld. Het model krijgt een oplage van 1.400 exemplaren, waarvan er 30 naar Nederland komen. Het actiemodel luistert naar de naam DS 3 Givenchy Le MakeUp. De prijs bedraagt 25.390 euro. Tot de uitrusting behoort een binnenverlichtingsysteem dat ervoor zorgt dat het makkelijker is om make-up aan te brengen in de auto. Humor.

Dat DS samenwerkt met een make-up merk is geen toeval. Meer dan de helft van de kopers van een ‘3’ is namelijk een vrouw. “Givenchy staat voor bijzondere, moderne en creatieve luxe, die veel aandacht besteed aan materialen, texturen en kleuren, net als wij. Kortom, een merk waar we veel gemeen mee hebben en dat dezelfde waarden uitdraagt als wij”, verklaart Thierry Metroz, de designdirecteur van het Franse premiummerk.

De carrosserie van het actiemodel is uitgevoerd in parelwit met een aparte textuur dat de naam Blanc Opalin heeft gekregen. Matte lak is weer terug en zorgt bij de DS 3 Givenchy Le MakeUp volgens Metroz voor een karakteristiek en zacht gekleurd oppervlak, waardoor ook de rondingen goed uitkomen. Het dak is uitgevoerd in een contrasterende donkerpaarse kleur Whisper, die terugkomt op de buitenspiegelkappen en het midden van de wielen. Een aluminium Givenchy Le MakeUp logo prijkt op de portierstijlen.

Het interieur kenmerkt zich door een geanodiseerd roze dashboardlijst, die het interieur verlicht. In de armsteun in het midden zit een opbergvak voor een Givenchy Le MakeUp make-up set bestaande uit een Noir Couture mascara, Prisme Visage compact poeder en een Le Rouge lipstick. Een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen nagellak die overeenkomt met het Whisper gekleurde dak vormt hier de finishing touch. De vloermatten zijn voorzien van het logo van het actiemodel.

Een detail dat de harmonie van het geheel volgens Metroz onderstreept, is de binnenkant van de armsteun met Givenchy Le MakeUp logo, die is uitgevoerd in hetzelfde roze als het dashboard. De bovenkant van de armsteun is bekleed met Noir Basalte nappaleer met een laser gegraveerd stramien van de bekende 4 G’s van Givenchy. De speciaal voor het actiemodel ontwikkelde ‘witte’ LED verlichting bij de make-up spiegeltjes op de zonneklep verlicht de teint van de voorinzittenden zodat make-up aanbrengen makkelijker wordt.

Reageren is niet mogelijk.