Nieuw record voor Smart Times

0

Liefst 3.167 Smart fans én ruim 1.600 exemplaren van het stadsautootje verzamelden zich afgelopen weekend (26 en 27 augustus) in het Duitse Hamburg voor de inmiddels al 16de editie van de jaarlijkse Smart Times. Vorig jaar werd in het Portugese Cascais een Smart optocht gevormd door 1.427 auto’s. In Hamburg werd dat record verbeterd met een ‘file’ van 1.635 exemplaren. Merkchef Annette Winkler reed (uiteraard) vooraan, achter de ‘follow me smart’.

Aan de stoet nam zowel de ‘klassieke’ Fortwo mee als de Cabrio versie, Roadster en de Brabus uitvoering. Enige criterium was de merknaam Smart. Er deden ook aardig wat dieseltjes en elektrisch aangedreven exemplaren mee aan de optocht, maar vooral autootjes met de meeste gekke versieringen of zelfs verbouwingen. Uiteenlopend van een autosportversie en een veelzijdige offroad Smart. Opvallend was de afwezigheid van de eerste generatie Smart Forfour. Blijkbaar heeft dat model (met Mitsubishi techniek) minder liefhebbers.

Smart evenement sinds 2001

Sinds 2001 heeft dit evenement jaarlijks Smart liefhebbers van over de hele wereld naar een Europese stad getrokken. Gedurende een weekend kunnen Smart eigenaren de gezamenlijke passie voor hun stadsauto en de voorliefde voor het merk met elkaar delen. Verder kunnen zij praten met de designers, tuners en specialisten, gezamenlijk de stad verkennen, deelnemen aan excursies en naar uiteenlopende muziek optredens luisteren.

Muziek met live optredens van lokale en internationale artiesten, een grote rommelmarkt, een testcircuit en natuurlijk ook veel eten maakten het feest, dat tot in de late uurtjes doorging, compleet. De 2016 editie van Smart Times in Hamburg verraste de bezoekers verder met testritten met de allernieuwste modellen van het merk, informatie over servicediensten als ‘Smart ready to drop’ en uitstapjes naar het strand bij Sankt Peter-Ording.

Op de gastenlijst stonden ook de twee Duitse dames die op de recente Olympische Spelen in Rio goud haalden in de beachvolley competitie: Laura Ludwig en Kira Walkenhorst. Zij reden het gelegenheidspodium in Hamburg op in een … goudgekleurde Smart Fortwo Cabrio. Aansluitend kregen de fans de gelegenheid een handtekening van de twee ‘golden girls’ te bemachtigen.

De meest gekke Smart

Hoogtepunten van het evenement waren dit jaar de verkiezing van de meest gekke Smart. Een tot pausmobiel omgedoopt exemplaar bemachtigde de hoofdprijs, gevolg door een Nederlands smartforumlid die met zijn ‘Woody’ (een Smart Fortwo met ‘houten’ panelen) de bühne op mocht. De derde plaats was voor een roze exemplaar. De bestuurders en passagiers deden qua aankleding tijdens het Smart walhalla niet veel onder voor de autootjes.

De volgende editie van Smart Times, ooit beginnen als een clubevenement, wordt in 2017 in het Spaanse Salou gehouden. Dan is er weer een gelegenheid om een nieuw record te vestigen met de kleine stadsauto. De volgend generatie Smart Electric Drive modellen zullen dan ook hun steentje bij kunnen dragen.

Reageren is niet mogelijk.