Nieuwe Nissan Juke komt in 2017

0

In de verkoopstatistieken mag hij dan inmiddels overschaduwd zijn door nieuwere ontwerpen als de Renault Captur, Nissan is nog steeds zeer tevreden over de Juke. Op jaarbasis is deze compacte cross-over onverminderd goed voor meer dan 100.000 verkopen. Nissan heeft daarom geen enkele behoefte om bij de opvolger het roer helemaal om te gooien.

Tweede generatie Nissan Juke

Die tweede generatie Juke staat voor eind 2017 op de agenda. Mogelijk krijgen wij op de IAA van Frankfurt in september volgend jaar al de definitieve uitvoering te zien. Om tegemoet te komen aan de kritiek dat de huidige Juke achterin te weinig beenruimte biedt, zal de wielbasis iets worden opgerekt. Voor de rest zal er aan het karakteristieke en herkenbare design weinig worden veranderd. Nissan blijft bewust vasthouden aan een onalledaagse vormgeving.

Het interieur zal evenwel naar een hoger plan worden getild. Niet alleen in de vorm van meer bewegingsvrijheid voor de achterpassagiers, maar ook door fraaiere en zachter aanvoelende bekledingmaterialen van het dashboard. Een uiterlijk dan je als ‘premium’ zou kunnen omschrijven gaat vanaf de tweede generatie (eindelijk) gecombineerd worden met een bijpassende cabine. Ook qua infotainment en assistentiesystemen gaat de Nissan Juke klant royaal in de watten gelegd worden.

Het hoogwaardigere interieur en de iets grotere maatvoering betekent niet dat de nieuwe Nissan Juke duurder wordt. Nissan denkt fors geld te kunnen besparen op de productiekosten door de tweede generatie te baseren op het zogeheten CMF platform dat samen met alliantiepartner Renault is ontwikkeld. Daarmee kunnen enorme schaalvoordelen worden behaald. De huidige Nissan Juke staat op een bodemplaat die genetisch verwant is aan het onderstel van de 2002 editie van de Micra. En dat uit zich (naast beperkt raffinement) vooral in een arbeidsintensieve, en daardoor dure, productie.

In het motordepartement keren de bekende 4 cilinders (1.2/1.6 DIG-T en 1.5 dCi) terug. De laatste zal ook leverbaar worden met milde elektrische assistentie. Deze hybride techniek debuteert eind dit jaar in de Renault Mégane en zal in 2017 ook beschikbaar komen voor Nissan modellen. Aan de basis zal de atmosferische 1,6 liter plaats maken voor een geblazen 3-pitter met circa 110 pk. Om de 1.2 DIG-T unit bestaansrecht te laten houden, ondergaat deze motor een upgrade naar 130 pk.

Nissan Juke opties

Een auto is tegenwoordig niet compleet zonder aankleedmogelijkheden. Die zal Nissan dan ook ruimschoots gaan bieden. Naast motorische keuze, zal de klant kunnen opteren voor een CVT,  vierwielaandrijving en vooral veel meer kleuropties voor zowel het interieur als de carrosserie. Connectiviteit wordt geboden in de vorm van Apple CarPlay en Android Auto. Imagobouwer van de reeks wordt weer een Nismo uitvoering; dit keer met 200 pk. Nissan is er van overtuigd: ook de tweede generatie Juke wordt een hit!

Reageren is niet mogelijk.