Prijsvergelijking Range Rover SV Autobiography Dynamic

0

Land Rover heeft de afgelopen tijd aardig wat publiciteit weten te genereren met de bloedstollend sneller Range Rover Sport SVR. Diens ingewanden zijn nu in combinatie met een luxueuze uitrusting nu ook verkrijgbaar in de ‘gewone’ Range Rover. Het resultaat is deze SV Autobiography Dynamic: een 550 pk sterk en rijk gedecoreerd SUV kanon.

Het nieuwe topmodel is bestemd voor diegenen die de Range Rover zonder verdere toevoegingen de enige echte vinden. De ‘Sport’ is niet alleen minder ruim, maar biedt ook minder comfort. Met het hoogst mogelijk tempo onderweg zijn kan vanaf eind dit jaar met de Range Rover SV Autobiography Dynamic. Die is door de Special Vehicles Operations divisie van Jaguar Land Rover voorzien van de 550 pk / 680 Nm sterke variant van de 5,0 liter V8 motor uit de ‘Sport SVR’. Luxe ontmoet kracht.

De Range Rover kan met bovengenoemde motor in 5,1 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid is evenwel begrensd op een ‘beheerste’ 225 km/u. Geen onverstandige beslissing gelet op de massa van de Range Rover. De Britten hebben er echter alles aan gedaan om te voorkomen dat de SV Autobiography Dynamic de reputatie krijgt een auto te zijn die alleen maar snel rechtuit wil. Dynamic Response en Adaptive Dynamics moeten samen met een met 0,8 centimeter verkleinde grondspeling rolneigingen van de carrosserie tot het minimum beperken.

De Range Rover Sport SVR zou je kunnen bestempelen als een wolf in wolfskleren. Hij laat geen misverstand bestaan over zijn doel op aarde, maar dat maakt hem ook een tikkeltje ordinair, net zoals de Dodge Viper dat ook is. De SV Autobiography Dynamic houdt niet van polariseren en pakt het daarom een stuk discreter aan. Ten opzichte van de minder zwaar geschapen versies biedt hij alleen een serie grijze accenten (Graphite Atlas genaamd) op de grille, de motorkap en de bumpers. Aan de achterzijde kan je de topuitvoering herkennen aan de 4 chromen einddempers. Klanten kunnen kiezen uit 21 of 22 inch velgen waarachter Land Rover tegen meerprijs Brembo remmen met rode klauwen monteert.

Binnenin is het qua luxe business as usual: een overvloed aan leer, houtfineer en accessoires waaraan klanten zo lang ze maar bijbetalen nog meer toeters en bellen aan toe kunnen voegen. In het kader van de modeljaar 2017 wijzingen is semi-autonome technologie voortaan ook leverbaar. Klanten die alles aanvinken, krijgen dan een Range Rover die in staat is om autonoom in een file mee te rijden. Ook blijft de Britse mastodont dan keurig uit zichzelf binnen de lijntjes en past hij gewillig de snelheid aan het tempo aan dat op de verkeersborden die hij onderweg tegenkomt staat vermeld. Andere nieuwe veiligheidssystemen zijn Driver Monitor Control (vermoeidheidsdetectie) en Blind Spot Assist.

Een andere optie voor de modeljaar 2017 uitvoering van de Range Rover is Advanced Tow Assist: een systeem dat het achteruitrijden met een aanhanger moet vergemakkelijken. Indien gewenst stuurt het systeem de aanhanger zélf naar de door de bestuurder aangegeven locatie. Eveneens nieuw is Low Traction Launch en All Terrain Info Centre. Het eerste systeem helpt de Range Rover bij het wegrijden op een helling of een natte ondergrond door dan tijdelijk de hoeveelheid koppel de reguleren. De tweede optie toont daarvoor relevante informatie op het infotainment scherm.

De modeljaar 2017 uitvoering van de Range Rover kan standaard sowieso rekenen op een verbeterd InControl Touch Pro infotainment systeem. Een groter (10 inch) informatiescherm maakt daar deel van uit, net als meer functies en een aangescherpt navigatiesysteem. Het systeem heeft voortaan onder andere een nieuwe applicatie waarmee de Range Rover op afstand verwarmd of gekoeld kan worden. Ook het alarm kan er mee worden ingeschakeld, evenals het starten van de motor.

Land Rover

Bentley

Mercedes

Range Rover Bentayga GLS
SV Autobio/Dyn. 6.0 W12 63 AMG
244.264 euro 281.221 euro 205.600 euro

De Range Rover SV Autobiography Dynamic gaat 244.264 euro kosten. In tegenstelling tot de minder potente Autobiograpgy versie is de SV Dynamic alleen met ‘korte’ wielbasis leverbaar. De vernieuwde Range Rover kan per direct besteld worden.

Reageren is niet mogelijk.