Audi groeit dankzij A4

0

Audi heeft de eerste 3 kwartalen van 2016 met positieve verkoopresultaten afgesloten. Sinds begin dit jaar heeft het premiummerk uit Ingolstadt bijna anderhalf miljoen auto’s verkocht, hetgeen een stijging van 4,5 procent betekent. Stuwende krachten achter dit succes is niet in de laatste plaats de nieuwe A4.

Binnenkort wordt het modelprogramma van Audi uitgebreid met de Q2. Andere versterkingen die op korte termijn hun opwachting maken zijn de A5, die eveneens in november bij de dealers staat, en de compleet nieuwe Q5. Van de huidige editie van deze SUV verkocht Audi sinds de introductie zo’n 1,6 miljoen exemplaren. De nieuwe Q5 staat begin 2017 in de showroom.

De sterke verkoopresultaten van Audi tot dusver in 2016 zijn daarnaast voor een belangrijk deel te danken aan het succes van de vorig jaar geïntroduceerde nieuwe A4 familie. In Europa is dit model inmiddels weer de nummer 1 in de premium middenklasse. In september verkocht Audi in Europa afgerond 17.300 exemplaren van de A4, hetgeen 21 procent meer is dan in september 2015. Maar ook in de Verenigde Staten is de Audi gewild. Daar wisten de Duitsers afgelopen maand een verkooptoename te realiseren, met name dankzij het succes van de A4, waarvan de verkoop in september met bijna 40 procent steeg.

In ons land is sprake van een vergelijkbare positieve trend en laat de Audi eveneens positieve verkoopcijfers optekenen. De aantrekkelijke Lease Editions die het merk eerder dit jaar voor de A4 lanceerde, hebben volgens de importeur een belangrijk aandeel in dat succes. Deze permanente actie-uitvoering combineren de Sport aankleding met de Pro Line uitrusting. Kenmerken zijn MMI navigatie, Audi Connect noodoproep & service, comfortairconditioning, een bestuurdersinformatiesysteem in kleur, parkeersensoren achter, cruise controle met snelheidsbegrenzer, een licht/regensensor, LED koplampen, idem achterlichten, Audi Hold Assist en diefstalalarm. De genoemde Sport aankleding komt tot uiting in luchtinlaten in donkerchroom, een sport diffusor achter, chromen uitlaatsierstukken, blanke raamlijsten, 17-inch lichtmetalen velgen, een multifunctioneel lederen sportstuur en sportstoelen. Het maximale consumentenvoordeel op deze uitvoering bedraagt volgens Audi 2.580 euro. Motorisch is de Audi A4 Lease Edition, die zowel als sedan en als Avant leverbaar is, er als 150 pk sterke 1.4 TFSI of als 2.0 TDI met 122 pk dan wel 150 pk. Een 7-traps S-tronic automaat met dubbele koppeling staat op de optielijst. De A4 Lease Edition is er vanaf 38.990 euro. De prijzen voor de dieseluitvoeringen beginnen bij 41.990 euro. De meerprijs voor de Avant bedraagt 2.300 euro.

www.audi.nl

Reageren is niet mogelijk.