DS Performance Line Live

0

De plannen van PSA om DS in het zadel te hijsen als haar zelfstandige premiummerk, dreigen als een voortijdig uit de oven gehaalde soufflé in elkaar te zakken. In september was het Europese marktaandeel na een al niet bijster sterke start verdampt tot 0,3 procent. Daarmee is DS momenteel een even grote (lees: zwakke) speler als het ten dode opgeschreven Lancia. Maar er is hoop.

DS Performance Line

Op de autosalon van Parijs heeft DS namelijk haar Performance Line gepresenteerd. Deze aankledinglijn komt beschikbaar voor de DS 3, DS 3 Cabrio, DS 4 en DS 5. De Performance Line modellen hebben een badge met een zwarte vlag. Ook de velgen (17, 18 of 19 inch groot; afhankelijk van het model) hebben die kleur. De duistere carrosseriekleuren passen ook uitstekend bij de huidige marktsituatie.

DS Performance Line

Maar het is niet allemaal somberheid wat de klok slaat. DS heeft de tinten karmijn rood, wit en goud tot de huiskleuren van Performance Line bestempeld, de Franse equivalent van Audi’s S Line, het M pakket van BMW en Mercedes’ AMG Line. Dergelijke logo’s zijn op de (voorste) deuren, de buitenspiegels en op de achterspoiler te vinden. Het dak van de Performance Line modellen is contrasterend zwart van kleur. De eerder genoemde vlegen hebben een centrale rode kap.

DS Performance Line

Het interieur van de Performance Line modellen kenmerkt zich door generfd nappa leder voor het meubilair met luxe contrasterende stiksels. Het logo prijkt op de rugleuning. Verder zijn er aluminium pedalen en metallic instaplijsten. Het infotainment systeem is opgewaardeerd met een touch screen en kent voortaan functies als Android Auto en Apple Carplay. Verder kan de koper rekenen op de nodige emblemen, chromen accenten en LED sfeerverlichting.

DS Performance Line dashboard

De DS 3 (Cabrio) Performance Line is voorzien van een achteruitrijdcamera, parkeersensoren voor & achter en Active City Brake. De DS 4 en DS 5 beschikken over een dode hoek assistent en een navigatiesysteem. Het topmodel is tevens uit te rusten met DS Connect. De DS 4 is optioneel ook met een volledig zwart lederen interieur verkrijgbaar, waarbij ook het dashboard en de deurpanelen met leder zijn bekleed.

DS Performance Line

Qua prestaties en motorisering zijn er geen verschil met de reguliere uitvoeringen. De DS 3 (Cabrio) Performance Line er met de 110 of 130 pk sterke 1.2 driecilinder PureTech motor, de 1.6 THP met 165 pk en als 1.6 BlueHDi met 100 of 120 pk. De DS 4 Performance Line is er als 130 pk sterke 1.2 PureTech, de 1.6 THP (165 of 210 pk) en met 3 diesels waarvan het vermogen varieert van 120 tot 180 pk. De DS 5 is er alleen met de viercilinder benzinemotor (165 of 210 pk) en met de 2,0 liter BlueHDi (150 of 180 pk).

DS Performance Line

Autointernationaal.nl verwacht dat de DS3 Performance Line in Nederland met de minst krachtige benzinemotor afgerond 25 mille gaat kosten. Dat betekent een meerprijs van zo’n 4 mille ten opzichte van de reguliere uitvoeringen. Of het tij met Performance Line kan worden gekeerd, is twijfelachtig. Maar DS had in ieder geval wat nieuws te bieden op zijn beursstand in Parijs. Voor een compleet nieuw model is het evenwel wachten tot 2018.

Reageren is niet mogelijk.