Mini komt met ruigere Countryman

0

Hoewel de nieuwe Countryman primair is bestemd voor bewoners van grootstedelijke gebieden met een zwak voor stijl, wil Mini met de SUV ook een andere kopersgroep gaan aanspreken: autoconsumenten die op zoek zijn naar een stoer model die in de modder zijn mannetje kan staan.

minimontecarloa

Mini zal dit model een vergrootte bodemvrijheid geven en zowel voor als achter bodem beschermplaten. Verder behoren dikkere bumpers, grotere wielen en extra lampen in de grille tot de mogelijkheden. ALL4 vierwielaandrijving wordt standaard. Moederbedrijf BMW claimt dat de terreincapaciteit van de ruige Mini “verrassend goed” zijn omdat de overhang voor/achter klein is en omdat het model over een zeer stijf chassis beschikt.

countrymandakara

Ruige modellen zijn niet compleet nieuw voor Mini. Het origineel zag er in de jaren zestig van de vorige eeuw in rallytenue al behoorlijk strijdvaardig uit en de vorige generatie Countryman werd ingezet tijdens de Dakar race. Dit laatste model zal als PR materiaal gebruikt worden bij de marktintroductie van de ‘Countryman X’.

Reageren is niet mogelijk.