Prijsindicatie BMW M4 DTM Champion Edition

0

Voor wie de ‘gewone’ M4 GTS niet speciaal genoeg is, komt BMW met de nóg gelimiteerde M4 DTM Champion Edition. Dit actiemodel hebben we te danken aan coureur Marco Wittmann, die voor het Duitse merk dit jaar de DTM titel op de Hockenheimring weet te veroveren.

Het extra gelimiteerde model leunt sterk op de techniek van de M4 GTS. Zo beschikt de M4 DTM Champion Edition over de bekende waterinjectie behandeling voor het 3,0 liter zescilinder blok. Het vermogen (500 pk) is daarmee identiek aan dat van de GTS, evenals het sprintcijfers (in 3,8 seconden zit je op 100 km/u) en de topsnelheid (begrensd op 305 km/u). De M4 DTM Champion Edition is wel een stuk exclusiever. Van de GTS uitvoering heeft BMW namelijk 700 stuks geproduceerd. De oplage van de M4 DTM Champion Edition is door BMW Motorsport gelimiteerd tot 200 exemplaren. De gewone, ongelimiteerde M4 is 431 pk sterk.

m4dtmchampioneditiona2

Het actiemodel zal enkel te bestellen zijn in Alpine White. Het uiterlijk is een combinatie tussen de huidige DTM auto van BMW en van de M4 GTS. Optische kenmerken zijn specifieke koolstofvezel carrosseriedelen. Zo zijn de motorkap, het dak en de diffusor van het lichtgewicht doch supersterke materiaal vervaardigd. In het kader van de gewichtsreductie zijn de uitlaat eindstukken van titanium gemaakt.

Een echt racemonster is de Champion Edition niet, ondanks dat hij volgens de M divisie één van de weinige gelimiteerde modellen is die zeer dicht bij de racewagens van het merk staat. Zo krijgt de koper gewoon PDC, een navigatiesysteem en airconditioning mee naar huis. Een achterbank ontbreekt echter, waardoor deze M4 een 2-zitter is. Het bekende meubilair is sowieso achterwege gelaten: voorin de M4 DTM Champion Edition staan 2 kuipstoelen, die voorzien van Alcantara plus lederen bekleding. Op de plek van de achterbank bevindt zich een rolkooi.

m4dtmchampioneditiona3

BMW voorziet de M4 DTM Champion Edition van Michelin Pilot Sport Cup 2 banden, die vóór de maat 265/35 R19 hebben en achteras 285/30 R20. Achter de bijbehorende, in Orbit Grey gespoten, 666 M lichtmetalen velgen schuilen carbon keramische remschijven. Een mechanisch verstelbaar onderstel fungeert als kers op de taart.

Autointernationaal.nl verwacht dat de M4 DTM Champion Edition in Nederland afgerond 190.000 euro gaat kosten. Voor wie dit op zijn spaarrekening heeft staan, luidt het advies: hollen naar de BMW dealer voor deze klassieker van de toekomst. De levering start spoedig.

 

Reageren is niet mogelijk.